Андрій Федур: Деструктивні сили зриватимуть процес у справі Гонгадзе

16 Січня 2006
8507
16 Січня 2006
19:05

Андрій Федур: Деструктивні сили зриватимуть процес у справі Гонгадзе

8507
Андрій Федур: Деструктивні сили зриватимуть процес у справі Гонгадзе
Андрій Федур, адвокат Лесі Гонгадзе, заявляє, що «не бачить на сьогодні ефективного розслідування справи Гонгадзе і вважає, що й на далі «в Україні цього не планується робити», повідомляє "І-Репортер".

«Те, що тепер, буцім то відбуваються слухання в апеляційному суді міста Києва, по перше: ті двоє засідань по суті справи ще нічого не вирішують. Але продемонстрували небажання влади відкритого судового процесу. Як на мене, все зроблено умисно для того, щоб відкритого процесу не було», - вважає адвокат матері загиблого журналіста.

На думку Андрія Федура, те, що відбувалося 9 січня цього року (перше засідання по суті у справі Гонгадзе – ред.) – «взагалі брутальна неповага до людей».

За його словами, коли слухалася справа в суді, був вихідний, і крім учасників процесу у справі журналіста у будівлі суду нікого не було. Однак знову не знайшлося "вільної" зали, а лише лише той самий - 3-й – маленький зал, в якому важко розміститися навіть учасникам процесу, розповідає пан Федур.

«Сторона обвинувачення і сторона захисту сиділи поруч, не кажучи вже про тих людей, які хотіли бути присутніми на відкритому процесі та дізнатися правду про справу Гонгадзе. Я не кажу про журналістів. Коли їм вдалося потрапити до зали -моментально припинилося засідання. Маю підозри, що якби журналістам вдалося потрапити туди на початку засідання, то слухання було б згорнуто відразу ж, під тим чи іншим приводом», - наголосив Андрій Федур.

На думку адвоката, це може свідчити про те, що «у когось є відверте бажання провести процес тихо, кулуарно, закрито і щось там потім проголосити».

Крім того, адвокат Лесі Гонгадзе заявив, що буде вживати певних заходів щодо спонукання влади, для забезпечення мінімальних умов для цього слухання. Зокрема, він має намір направити звернення до Верховного Суду України та інших установ для того, щоб вони посприяли вирішенню питання щодо приміщення.

У той же час, Андрій Федур вважає, 23 січня ц.р., коли в чергове слухатиметься справа Гонгадзе, проблеми будуть ті ж самі.

Він прогнозує, що слухання проходитиме в тому ж 3-му маленькому залі, до якого знову не пустять журналістів. Також, на думку адвоката, на цьому засіданні не відбудеться ефективного слухання.

«Боюсь, що буде зриватися цей процес тими деструктивними силами, які не бажають ефективного розслідування справи», - зазначає Андрій Федур.

Також він не погоджується з тим обвинуваченням, яке висунуто трьом підсудним у справі Гонгадзе.

«Нинішнє обвинувачення зводиться до того, що вони просто зібралися і вбили Гонгадзе. Немає нічого, навіть мотиву. Я ж особисто вважаю, що це було вбивство на замовлення у зв’язку з професійною діяльністю журналіста», - наголосив адвокат Лесі Гонгадзе.

ІМІ за матеріалами "І-Репортер"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду