Мирослава Гонгадзе розповіла про провину Кучми і Литвина в Москві

11 Січня 2006
7777
11 Січня 2006
16:57

Мирослава Гонгадзе розповіла про провину Кучми і Литвина в Москві

7777
Мирослава Гонгадзе розповіла про провину Кучми і Литвина в Москві

Вдова українського журналіста Георгія Гонгандзе Мирослава не задоволена ходом розслідування і судовим процесом над обвинувачуваними в справі про убивство її чоловіка.

"Ні ми, ні українське суспільство не задоволені процесом", - сказала вона журналістам у Москві.

За словами Гонгандзе, існують дві справи - одна за обвинуваченням в убивстві трьох міліціонерів, які зараз знаходяться на лаві підсудних.

"До другої справи нас не допускають. Міліціонери повинні понести покарання, але не тільки вони. Я буду пробувати викликати нових свідків, і замовники будуть названі", - відзначила вона.

Вдова українського журналіста заявила, що причин гальмування розслідування дуже багато. Однієї з них є необхідність технічної експертизи записів, зроблених майором охорони українського екс-президента Миколи Мельниченка.

У Мирослави не викликає сумніву автентичність плівок. "Те, що я чула, не викликає сумнівів, що розмовляли Кучма, Литвин, Деркач. Це вони обговорювали, як позбутися від Георгія", - повідомила дружина Гонгадзе.

Вона висловила думку, що політична еліта України не зацікавлена в розкритті цієї справи.

"Якщо "шухляда Пандори" розкриється, то багато з них можуть бути обвинувачені в убивстві", - відзначила вона.

Також вона висловила невдоволення ходом судового процесу, оскільки він є закритим для суспільства, тоді як президент Віктор Ющенко обіцяв зворотнє.

"Це не процес, це абсурд. Я сиджу в метрі від обвинувачуваних на одній лаві з їхнім адвокатом. Це психологічно дуже важко", - сказала Мирослава.

Вона висловила сподівання на те, що наступний судовий процес 23 січня буде відкритим, у тому числі і для журналістів.

У ці дні Центр екстремальної журналістики представляв у Москві книгу Ярослава Кошіва про убивство Георгія Гонгадзе.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду