Ющенко вважає "класною" першу п'ятірку списку блоку "Наша Україна" та обіцяє відкритий суд у справі Гонгадзе

20 Грудня 2005
622
20 Грудня 2005
14:47

Ющенко вважає "класною" першу п'ятірку списку блоку "Наша Україна" та обіцяє відкритий суд у справі Гонгадзе

622
Ющенко вважає "класною" першу п'ятірку списку блоку "Наша Україна" та обіцяє відкритий суд у справі Гонгадзе
Першу п’ятірку „Нашої України”, до якої, зокрема, входить генеральний продюсер „Студії „1+1” Ольга Герасим’юк, Президент України сьогодні на підсумковій річній прес-конференції назвав "класною".

Ющенко не давав оцінок і не характеризував перших у списку людей, а лише відзначив „професійний і толерантний” почерк прем’єр-міністра, який, за його словами, є гідним першим номером виборчого списку. „Я переконаний, що наша нація починає розбиратися у всіх авантюрах і провокаціях, і розуміє, хто є хто в українській політиці. А я - чесна людина, яка сформувала чесне коло людей, які працюють на націю” - заявив Президент. Також він додав: „Журналістів на панщину вже ніколи не загониш, нікого вже не змусять займатися фальсифікаціями”. Віктор Ющенко закликав всі політичні сили виходити на телебачення і на мітинги та розповідати про свої програми.

Окрім того, відповідаючи на питання журналістів, Віктор Ющенко повідомив, що він звернувся з проханням до суду зробити процес у справі Георгія Гонгадзе відкритим для ЗМІ. „В суді мають бути присутні журналісти і камери. Я розумію, що в цій справі можуть бути певні питання щодо державної таємниці, але я думаю, що в українському законодавстві є можливості забезпечити інтереси держави і зробити процес відкритим. Я зроблю все, щоб цей процес був відкритим” - сказав він.

Президент пообіцяв, що реваншу старих політичних сил в результаті парламентських виборів не буде. Про це пише інтернет-видання Українська правда. "Ні про ніякий реванш не йде мова. Сили вчорашнього дня будуть вчорашніми. Скільки б прес-конференцій і лементу вони не робили, я переконаний, зробити привабливим режим вже нікому не вдасться, той, який був вчора", - сказав Ющенко. За словами президента, він переконаний, що "демократичні сили переможуть, вони вже сьогодні мають критичну масу".

Говорячи про об’єднання цих сил до виборів, Ющенко сказав, що "дуже варто ще до завершення виборів вийти на угоду, яка б регламентувала майбутню коаліцію парламенту, щоб нації засвідчити, що ще на цьому березі ці люди бачать конфігурацію українського парламенту і забезпечують демократичну більшість".

"Найближчі декілька тижнів буде складатися формат, в рамках якого будуть формуватися спочатку м’які домовленості, які стосуються принципів виборів, взаємо ненападу", - сказав він.

Водночас Ющенко сказав, що він спробує "максимально дистанціонуватися від будь-якої політичної сили" на виборах.

На зустрічі з журналістами Президент України підбив підсумки роботи нової влади за рік і окреслив перспективи на майбутнє. Він говорив про політичну реформу, про відношення з Росією та про те, на що будуть витрачені гроші від продажу "Криворіжсталі".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду