«Справа Памука» може поставити під сумнів приєднання Туреччини до ЄС

16 Грудня 2005
579
16 Грудня 2005
14:08

«Справа Памука» може поставити під сумнів приєднання Туреччини до ЄС

579
«Справа Памука» може поставити під сумнів приєднання Туреччини до ЄС
Сьогодні суд Стамбулу вирішив перенести на 7 лютого 2006 року слухання у справі проти Орхана Памука, турецького письменника, якого звинувачують за критику держави, пише сьогодні “Le Mоnde”.

Як повідомляв раніше ІМІ, у лютому в інтерв’ю одному швейцарському журналу Памук заявив, що “мільйон армян і 30 тисяч курдів було на цих землях, але ніхто окрім мене не насмілюється сказати це”. Геноцид армян та розправи над курдами – заборонена тема у Туреччині. Памуку закидають, що він “відкрито образив турецьку націю”. Він ризикує ув’язненням від пів року до трьох років.

Памук, автор романів “Сніг”, “Моє ім’я Червоне”, “Білий замок”, лауреат французькій літературної премії “Медичі”, за кращий іноземний роман 2005 року, а також лауреат інших численних премій, адже він - відома особа у світі. Вчора європейський комісар з питань розширення ЄС Оллі Рен заявив, що процес над Памуком поставить саму Туреччину у позицію винного, адже 25 країн-членів стурбовані станом свободи слова у країні, яка бажає стати членом ЄС, і з приводу її можливого приєднання у жовтні вже було розпочато перемовини.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
579
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду