Поправку Джексона-Веніка не скасують через заяви МАУП?

16 Грудня 2005
544
16 Грудня 2005
11:19

Поправку Джексона-Веніка не скасують через заяви МАУП?

544
Поправку Джексона-Веніка не скасують через заяви МАУП?
Поправка Джексона-Веніка, яка обмежує торговельні відносини США та України, залишиться чинною принаймні до кінця цього року. Повідомляє Радіо Свобода.

До останнього часу головними противниками швидкого зняття поправки Джексона-Веніка були ті конгресмени, які вважали, що це необхідно зробити одночасно як для України, так і для Росії.

Однак, на початку грудня впливова єврейська правозахисна організація Анти-Дефамаційна Ліга звернулася до Палати Представників із закликом залишити поправку Джексона-Веніка у силі. Як пояснив в інтерв”ю Радіо Свобода заступник директора цієї організації Кен Джекобсон, таке зверенення було викликане перш за все останніми заявами ректора української Міжрегіональної Академії Управління Пресоналом Георгія Щокіна:

“22 листопада ректор Щокін виступив із заявою відразу після вистпу президента Ірану Ахмадінеджада із погрозами знищити Ізраїль. І заява Щокіна містила у собі традиційне поєднання анти-семітизму і анти-сіонізму. У ній він заявив, що Ізраїль складає загрозу сучасній цивілізації.”

Джекобсон також нагадав, що МАУП нещодавно проводив конфренцію, на яку були запрошені усі провідні антисеміти з різних держав світу, зокрема колишній лідер Ку-Клукс-Клану Девід Дюк. У вересні цього року Дюк отримав в МАУП ступінь доктора історичних наук, захистивши дисертацію на тему боротьби із сіонізмом.

Представники Анти-Дефамаційної Ліги вважають, що українська влада робить недостатньо для того, щоб зупинити анти-семітську діяльність МАУП. А деякі її представники, зокрема Анатолій Кінах, Борис Тарасюк та Віктор Пинзеник, навіть належать до почесного керівництва інситутів Академії. Отже, єврейська організація зокрема закликає українську владу відмінити визнання дипломів академії та обмежити її діяльність в Україні:

За словами голови українсько-американської координаційної ради Ігора Гавдяка, у коаліції за зняття поправки знаходиться декілька єврейських організацій, які намагаються вплинути на позицію конгресменів. Однак, на його думку, ухвалення Палатою Представників рішення про скасування поправки до кінця цього року вже не відбудеться.

Радіо Свобода
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду