Національний Олімпійський Комітет запрошує на на підсумкову прес-конференцію за підсумками малих Олімпійських Ігор українців на найвищих горах планети

14 Грудня 2005
729
14 Грудня 2005
12:09

Національний Олімпійський Комітет запрошує на на підсумкову прес-конференцію за підсумками малих Олімпійських Ігор українців на найвищих горах планети

729
Національний Олімпійський Комітет запрошує на на підсумкову прес-конференцію за підсумками малих Олімпійських Ігор українців на найвищих горах планети
Вона відбудеться 15 грудня о 12-00 в прес-центрі НСК „Олімпійський”, що вул. В.Васильківська, 55

Відбудеться передача прапору НОКУ, під яким проходили ці ігри президенту НОКУ С.Н.Бубці та виконавчому директору НОКУ А.В.Домошенку. Будуть показані перші відеокадри цієї унікальної події та фотодокументи.

В прес-конференції візьмуть участь президент НОКУ – С.Бубка, президент федерації важкої атлетики України – А.Писаренко, виконавчий директор НОКУ – А.Домошенко, учасники „Гімалайської Олімпіади” та члени „паралельної” експедиції на Європейську вершину Ельбрус.

Цього разу українська екстремальна експедиція проходила під егідою НОКУ. Її девіз був „Повір у себе”. Проводжаючи її, президент НОКУ С.Н.Бубка вручив її керівникові В.В.Щербачову спеціально пошитий прапор НОКУ. І саме під цим прапором експедиція йшла у центральну частину Гімалаїв, а там уже проводила змагання на захмарних висотах.

Власне, вже на висотах за 4000 м людині не хочеться не те, що робити якісь зусилля, а й просто ходити в нормальному темпі.

Цієї осені в регіоні Західної Анапурни випали небувалі сніги, і, якраз перед виходом української експедиції із селища Джомсом (маленький аеропорт на висоті 2800 м) на її траверсі під лавиною загинули семеро французів та одинадцять місцевих мешканців. Довелося дещо змінити маршрут, але вже через три дні підйому троє із чотирьох членів експедиції та двоє непальців були на висоті близько 5 тисяч метрів перед куполоподібним піком (безіменним) висотою 5783 метри. По цілині, провалюючись у сніг, іноді по груди підйом почали троє: В.Щербачов, В.Марченко і непалець Рам Бхумі (А.Мошкову з іншим непальцем з крутосхилу, де вона зривалася лишили на позначці 5 тисяч метрів).

Глибокий сніг, хоч і ускладнював підйом, зате досить надійно страхував, фіксуючи тіла горосходжувачів неначе в спеціальних зажимах. Адже усі ці екстремальні сходження виконуються без звичних вірьовок, металевих костурів та кішок. Сподіваємось лише на власні сили та розумно обираємо маршрут без вертикальних стін.

Отож, після восьмигодинного підйому від базового селища ми троє були на безіменній Гімалайській вершині, маючи праворуч восьмитисячник – Анапурну. Протоптали сніг довкола вершини, встановили прапор НОКУ та й почали стрибки з місця, по черзі відзнімаючи дійство відеокамерою, а потому почали спуск до 5 тисяч метрів, де Алла Мошкова з другим шерпом вже знайшла майданчик для двох інших дисциплін ігор. Спуск був ризикованішим за підйом, але, за 45 хвилин ми опустилися більше ніж на 780 метрів...

Знайшовши 2 камені (а в глибокому снігу це було не просто), зважили їх та й провели змагання із штовхання ваги (умовно – ядра) та піднімання ваги...

Власне, додамо протокол, підписаний головним арбітром Рамом Бхумі (він же й учасник) і Ви зможете дізнатися про перші в світі досягнення українських аматорів на малій Олімпіаді в Гімалаях.

за інф. НОКУ, АСЖУ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду