Українські телеканали не надто сильно змінилися від часу Кучми – В. Іванов

12 Грудня 2005
719
12 Грудня 2005
16:15

Українські телеканали не надто сильно змінилися від часу Кучми – В. Іванов

719
Українські телеканали не надто сильно змінилися від часу Кучми – В. Іванов
Суттєвих змін у політиці провідних телеканалів за цей рік не сталося – це заявив керівник Академії української преси Валерій Іванов під час круглого столу „Політика і „четверта влада”, організованого ІМІ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції.

Його оцінки грунтуються на результатах контент-аналізу каналів українського телебачення, який Академія проводить разом з Інститутом соціології. „Кожна третя новина розглядає діяльність президента, це було типово раніше, це залишається практикою зараз, 35% синхронів – синхрони президента, і якщо брати до уваги, як говорить президент, то це вже швидше антиреклама”, – зазначив Іванов.

Не відбулося суттєвих змін і щодо оцінок журналістів стосовно політиків. „Як була колишня опозиція лідером негативно іронічних оцінок, так ті ж самі люди, які зараз при владі, залишаються об”єктами іронічно-негативних коментарів. Як була колишня влада позитивно нейтральна, так і залишається досі. Тобто як були регіони і есдеки позитивно-нейтрального представлення, так і є сьогодні”.

Єдиний позитивний зсув, за оцінками Валерія Іванова, – збалансованість новин. За останні місяців рівень збалансованості досяг третини, за часів Кучми не піднімався вище 10%.

Відбулися зміни і по тематиці, в цьому контексті відчутним є те, що нині немає єдиного корегування роботою телеканалів – каже Іванов.. Стосовно цензури, то керівник Академії української преси вважає, що цензура політична змінилася цензурою власника, яка залишається не менш жорсткою.

ІМІ

Читайте також:

Теленовини стають конфліктнішими
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду