Заборонений в Росії фільм показали в Україні

9 Грудня 2005
701
9 Грудня 2005
16:56

Заборонений в Росії фільм показали в Україні

701
Заборонений в Росії фільм показали в Україні
В Україні відбулася презентація фільму «Недовіра» російського режисера Андрія Некрасова. Цей фільм так і не побачили співвітчизники режисера. Винна в цьому, говорить Некрасов, цензура, повідомляє НТН.

У фільмі недвозначно звучить думка про те, що за підривом московської багатоповерхівки стоять не чеченські терористи, а ФСБ.

«Недовіра» - фільм, який Кремль заборонив для показу в телеефірі. Офіційна причина – він не цікавий телеглядачам.

Насправді ж режисер Андрій Некрасов ставить під сумнів чеченський слід в підриві житлового будинку в Москві у вересні 1999 року.

Сумніви у режисера виникли тоді, коли міліціонери заарештували підозрюваних. Ними виявились співробітники російських спецслужб, яких з часом відпустили.

Дванадцять епізодів фільму розповідають про знущання людей. Їх безсилля в протистоянні з державним апаратом. Цькування громадян тільки за те, що вони чеченці. Могутність спецслужб і їх головного ідеолога – Володимира Путіна.

Офіційно так нікого і не покарали. Але Кремль, розповідає режисер, цим все ж таки скористався. На тлі другої чеченської війни рейтинг Путіна неймовірно виріс. Це дозволило йому стати президентом.

За Андрієм Некрасовим вже закріпилося реноме викривача дій спецслужб. Тема майбутнього фільму, над яким працює режисер, – отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Ця історія, як і попередня, стосується виборів.

Політики ставлять перед своїми громадянами немало питань. Фільм, як і більшість розслідувань, не може відповісти на них. Але примушує знову задуматися над тим, що так пильно охороняє владу і чому так довго мовчить?

ІМІ

Читайте також:

Для білоруських студентів фільтруватимуть інформацію з Інтернету

Телеканалам спустили словарь достойных террористов слов

Россия: Госдума может ограничить вещание некоторых телеканалов

В России снова закрыли сайт "Путин - Лох"

Киноклуб НаУКМА посетила милиция

Запрещенный сатирический мультфильм о Ватикане издали на DVD
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду