ВОЛЯ звинувачує Нацраду у нелегітимній діяльності. Ігор Курус звинувачення відкидає

9 Грудня 2005
531
9 Грудня 2005
15:46

ВОЛЯ звинувачує Нацраду у нелегітимній діяльності. Ігор Курус звинувачення відкидає

531
ВОЛЯ звинувачує Нацраду у нелегітимній діяльності. Ігор Курус звинувачення відкидає
Сьогодні компанія ВОЛЯ опублікувала прес-реліз, в якому звинуватила чиновників Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України у спробі відновити практику втручання у діяльність телекомунікаційних провайдерів.

Як йдеться у повідомленні, з 21 до 23 листопада 2005 року Національною Радою була проведена перевірка діяльності ЗАТ «Воля-кабель», в результаті чого було ухвалене рішення про винесення попередження ЗАТ «Воля-кабель» за «протидію представникам Національної Ради під час здійснення перевірки». Як повідомив на брифінгу заступник голови Нацради Ігор Курус, протидія полягає у тому, що ЗАТ «Воля-кабель» відмовилось надати для перевірки документи, що стосуються діяльності підприємства як провайдера телекомунікаційних послуг.

Між тим, сама компанія не вважає таке рішення правомірним. Ось як цю заяву прокоментував заступник директора ЗАТ «Воля-кабель» Костянтин Гріцак: «ЗАТ «Воля-кабель» здійснює господарську діяльність з надання послуг кабельного телебачення у відповідності до вимог Закону України «Про телекомунікації» та інших нормативних актів, відповідно до яких діяльність з надання послуг кабельного телебачення ліцензуванню не підлягає. Цей висновок підтверджений низками судових рішень, в тому числі й Верховного суду України.

У зв’язку з цим, після визнання недійсними нормативних документів Національної Ради в частині ліцензування діяльності з надання послуг кабельного телебачення, Національна Рада мала привести у відповідність свою діяльність та документи, в тому числі, ліцензії, які ще у минулому вона видала суб’єктам господарської діяльності.”

Натомість, як зазначив пан Грицак, Національна Рада, замість приведення своєї діяльності у відповідність до законодавства, поновила практику втручання у діяльність підприємств з надання телекомунікаційних послуг, зокрема кабельного телебачення. Що стосується самого рішення про винесення попередження, то компанія планує його оскаржити.

Сам заступник голови Нацради Ігор Курус так прокоментував для „Детектор медіа” ситуацію, що виникла:

- Я хочу наголосити, що Нацрада самостійно, за власною ініціативою, не може вносити зміни до ліцензій. Є закони України, якими ми керуємося у своїй діяльності, базові закони – „Про Національну Раду”, „Про телебачення і радіомовлення”, - і там сказано, що Нацрада вносить зміни до ліцензії лише після звернення телекомпанії. „Воля-Кабель”, навіть після прийняття Закону України „Про телекомунікації”, за такою зміною не зверталася.

А пану Грицаку ми на засіданні сказали: „Ми вам оголошуємо попередження. Якщо ви вважаєте, що це рішення неправомірне, то принесіть сюди ліцензію, в якій сказано, що ми повинні вас перевіряти – і ми її анулюємо”.

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду