Оператори кабельного ТБ звернулися до Президента з відкритим листом

7 Грудня 2005
605
7 Грудня 2005
15:35

Оператори кабельного ТБ звернулися до Президента з відкритим листом

605
Оператори кабельного ТБ звернулися до Президента з відкритим листом
Сьогодні, 7 грудня 2005 року, в агенції Укрінформ, відбулося засідання спільного прес-клубу, який проводила Спілка кабельного телебачення України, Всеукраїнська Асоціація операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж, разом з Асоціацією “Укртелемережа” та Асоціацією "Західно-Українська гільдія операторів кабельного телебачення".

Темою засідання прес-клубу було підписання відкритого листа до Президента України Віктора Ющенка з приводу розробки та прийняття законопроектів які суперечать курсу дерегуляції діяльності бізнесу та йдуть у розріз нормам українського і європейського законодавства, і суттєво шкодять впровадженню нових технологій та інвестицій у телекомунікаційну галузь.

Нагадуємо, 30 листопада поточного року Верховна Рада України прийняла в цілому Закон України “Про внесення змін та доповнень до деяких законів України (щодо сфери телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України)” (проект №7344). Пункт п’ятий цього Закону вносить зміни до частини третьої статті 42 (“Здійснення діяльності у сфері телекомунікацій”) Закону України “Про телекомунікації України”, впроваджуючи новий вид ліцензування – “надання послуг з розповсюдження телерадіопрограм із застосуванням власних або орендованих технічних засобів телекомунікацій”.

Спілка кабельного телебачення України, Всеукраїнська Асоціація операторів кабельного телебачення та телеінформацій них мереж, Асоціація “Укртелемережа” та Асоціація “Західно-Українська гільдія операторів кабельного телебачення” у відкритом листі зазначають, що розширення видів діяльності, що потребують спеціальних дозволів (ліцензій) і зокрема у галузі новітніх технологій до яких відноситься галузь телекомунікацій "неминуче призведе до наступних негативних наслідків":

1.Невідповідності принципам СОТ щодо вільного доступу до інформації та рівності суб’єктів господарювання.

2.Невідповідності євроінтеграційним засадам політики держави.

3.Невідповідності задекларованому курсу держави на дерегуляцію (невиправдане розширення переліку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню).

4.Створенню додаткових штучних перешкод для інвестицій та впровадженню нових технологій.

Крім того, на думку лідерів об’єднань кабельних операторів України, такі зміни можуть сприяти корупції, оскільки впровадження на рівні законів необхідності додаткових дозволів з боку держави розширює можливості для корупційних дій з боку окремих держаних чиновників по створенню несприятливих умов для суб’єктів підприємницької діяльності.

За інформацією СКТУ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду