Березовський ще раз "допоможе демократії" і зніме фільм про Ющенка

27 Жовтня 2005
595
27 Жовтня 2005
16:43

Березовський ще раз "допоможе демократії" і зніме фільм про Ющенка

595
Березовський ще раз "допоможе демократії" і зніме фільм про Ющенка
Фонд громадянських свобод Бориса Березовського" має намір виділити грант 100 тис. дол. кінокомпанії "Дрім Скенер" на зйомку документального фільму про отруєння Віктора Ющенка.

Про це в четвер заявив директор Фонду Олександр Гольдфарб, повідомляє Ліга.

За словами Гольдфарба, автором картини буде російський режисер Андрій Нєкрасов, що у свій час зняв документальний фільм "Недовіра" про вибухи будинків у Москві.

Таким чином, зазначив Гольдфарб, автори цього фільму вирішили продовжити розслідування резонансних справ в Україні, зокрема, відносно отруєння Ющенка та убивства Георгія Гонгадзе.

У той же час Гольдфарб зауважив, що фонд Березовського не збирається яким-небудь чином брати участь у справі про отруєння Ющенка, яку розслідує Генпрокуратура.

Оскільки, зазначив Гольдфарб, у справі по убивству Гонгадзе "ми бачимо перспективу, слідча група працює не на страх, а на совість".

"А що відбувається зі справою по розслідуванню отруєння Ющенка нам не відомо, нам не зрозуміло, і багато хто не розуміє, що тут відбувається", - додав він.

У той же час Гольдфарб зазначив, що свою діяльність в Україні Фонд, штаб-квартира якого знаходиться в Нью-Йорку, почне з програм, присвячених парламентським виборам 2006 року.

Зокрема, він оголосив конкурс проектів, спрямованих на "участь громадянського суспільства у виборах", - повідомляють "Новости Украина".

Фонд має намір вручити одноразові гранти громадським організаціям і електронним ЗМІ, які будуть висвітлювати вибори, пояснив Гольдфарб.

За його словами, гроші будуть витрачені на моніторинг виборів, акції по збільшенню явки на виборах, в основному серед молоді, просування соціально значимих тем, а також організацію "змагальних виступів кандидатів у ЗМІ і перед виборцями".

Розмір кожного гранту складе від 5 до 20 тисяч доларів. Загальна сума передбачуваних грантів складе від 500 тисяч до півтора мільйонів доларів.

Під кінець Гольдфарб з приводу особистості Березовського зауважив, що його демонізація є проявом антисемітизму російської влади і спробою відвернути "чернь від економічних і політичних процесів, як це у свій час зробили із Сахаровим та Солженіциним", повідомляє Обком.

Українська правда

Читайте також:

Березовский заплатит только за имена заказчиков Гонгадзе и то после расследования

Березовський виділив мільйон на справу Гонгадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду