На базі центру "Десна" пройшли змагання журналістів "Один день у солдатах"

21 Жовтня 2005
909
21 Жовтня 2005
16:18

На базі центру "Десна" пройшли змагання журналістів "Один день у солдатах"

909
На базі центру "Десна" пройшли змагання журналістів "Один день у солдатах"
20 жовтня на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗС України “Десна” відбулися військово-спортивні змагання для представників цивільних ЗМІ “Один день у солдатах”.

Змагання мали на меті популяризацію військової служби у суспільстві, поглиблення теоретичних знань про військову службу та практичних навичок у володінні зброєю журналістами, які висвітлюють військову тематику

У змаганнях, які проводилися вперше в історії Збройних Сил України, взяли участь 15 представників провідних вітчизняних ЗМІ, яких було розподілено на дві команди – “Альфа” та “Смерч”. До команди “Альфа” увійшли капітан команди Олексій Спірін, (журнал XXL), Оксана Вілента (телеканал Інтер), Сергій Камінський (Центральна телерадіостудія МО України), Олексій Мартиненко (ТРК “Ера”), Олександр Моторний (телеканал НТН), Світлана Ткаченко (агентство Прес-Кіт) та Віталій Шокал (Радіо НАРТ).

До команди “Смерч” - капітан команди Тетяна Чорновол, (Інтернет-видання “Оглядач”), Ігор Бабенко (5-й телеканал), Олександр Бондаренко (Перший національний телеканал), Ганна Вержбицька (Центральна телерадіостудія МО України), Мирослав Ганущак (газета “Експрес” м.Львів), Юрій Каращівський (телеканал Тоніс), Олександр Суков (інформаційне агентство “Українські новини”) та Юрій Яременко (журнал “Камуфляж).

Змагання розпочалися на стадіоні Деснянського навчального центру з урочистого підняття Державного прапору капітанами двох команд-учасниць змагань – Олексієм Спірним та Тетяною Чорновол. За підтримки вболівальників - військовослужбовців “Десни” - учасники “Одного дня у солдатах” змагалися у воєнізованій естафеті, яка включала в себе перетягування канату, заправлення солдатського ліжка, збирання та розбирання автомату Калашникова, одягання комплекту захисного спорядження від зброї масового ураження та чищення 5 картоплин на час. Потім було проведено “марш-кидок” на 400 метрів у повному військовому споряджені та зі зброєю. Наступним етапом змагань стало виконання вправ навчальних стрільб з пістолету Макарова та автомату Калашникова на полігоні навчального центру.

У воєнізованій естафеті та “марш-кидку” перемогу здобула журналістська команда “Смерч”. Кращі результати у стрільбі з автомату Калашникова показали Юрій Яременко, Олександр Суков, Сергій Камінський, Олександр Бондаренко та Олексій Мартиненко. Самими влучними у стрільбі з пістолету Макарова виявилися Світлана Ткаченко, Тетяна Чорновол та Юрій Яременко.

В індивідуальній першості змагань “Один день в армії” серед жінок перше місце виборола журналіст Центральної телерадіостудії МО України Ганна Вержбицька, друге – кореспондент інтернет-видання “Оглядач” Тетяна Чорновол і третє – працівниця агентства Прес-Кіт Світлана Ткаченко.

Серед чоловіків переможцем став шеф-редактор журналу “Камуфляж” Юрій Яременко, друге місце виборов журналіст телекомпанії НТН Олександр Моторний, третє – кореспондент газети “Експрес” м.Львів” Мирослав Ганущак.

Заступник міністра оборони України Володимир Пасько вручив переможцям та призерам змагань медалі, грамоти та цінні подарунки. За перше місце - макети гвинтівки Мосіна зразка 1891 року, за друге - макети карабіну Мосіна зразка 1938 року, за третє місце – військові біноклі. Решта учасників “Одного дня в солдатах” були нагороджені грамотами.

Голова правління асоціації “Українські спецслужби за національну безпеку” Сергій Красуленко та директор товариства “Патріот XXI століття” Сергій Теплюк за нездоланну волю до перемоги нагородили спеціальним призом (макетом гармати) журналіста телеканалу “Інтер” Оксану Віленту. Рішенням редакційної ради журналу “Камуфляж” її також було нагороджено безкоштовною річною передплатою на це видання.

У свою чергу командування 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України „Десна” подарувало журналістам військовий камуфльований комплект одягу, в якому вони мужньо здолали всі етапи змагань.

По завершенню змагань його учасники здійснили на танковому полігоні коло пошани на танку і БМП, а також висловили побажання керівництву Міністерства оборони України зробити змагання „Один день в солдатах” традиційними.

Урядовий портал

Читайте також:

Міноборони проводить змагання для ЗМІ "Один день в солдатах"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду