Журналісти журналу "Бізнес" йдуть з видання через тиск оновлено

18 Жовтня 2005
687
18 Жовтня 2005
13:10

Журналісти журналу "Бізнес" йдуть з видання через тиск оновлено

687
Журналісти журналу "Бізнес" йдуть з видання через тиск оновлено
Група журналістів журналу "Бізнес" заявляють про відхід з журналу через заборону писати про представників нової влади і погрози на адресу журналістів з боку невідомих.

Про це говориться в заяві журналістів, розповсюдженій у ЗМІ.

"З весни 2004 р., крім повсякденної журналістської роботи, усі ми були зайняті розслідуванням політичної кар'єри і бізнес-діяльності Дмитра Табачника, Олександра Третьякова, Давида Жванії, Євгена Червоненка, Владислава Миленького, Едуарда Зейналова і низку інших відомих політиків", - відзначають журналісти.

Ця робота стартувала в той період, коли проти основного власника ЗАТ "ХК "Бліц – Інформ" (підприємство – видавець газети "Бізнес") Сергія Мельничука були порушені кримінальні справи за фактами ухиляння від сплати податків, нібито під тиском Олександра Третьякова і Дмитра Табачника, відзначають журналісти.

За їх словами, пізніше власник "використовував" журналістські матеріали для того, щоб почати "торг із нинішньою владою про власні бізнес-преференції".

"Приблизно із середини липня 2005 р. він ініціював переговори з народним депутатом і керівником парламентської фракції "Наша Україна" Миколою Мартиненком. За задумом Сергія Мельничука, цей політичний діяч повинен був забезпечити "дах" ЗАТ "ХК "Бліц – Інформ" і "зам'яти" кримінальні справи проти Мельничука", - говориться в заяві.

"З початком переговорів з Мартиненком, Мельничук як видавець газети оголосив список "недоторканних" для журналістів Бізнесу осіб", - відзначають журналісти.

Зокрема, говориться в заяві, журналісту Олександру Драникову наказали припинити журналістське розслідування фактів торгівлі "паленими" спиртними напоями.

"Паленою" горілочкою займались фірми, у яких значилися в засновниках Олександр Третьяков і нинішній заступник міністра у справах молоді і спорту Владислав Миленький", - відзначає Драников.

"Натомість нам було запропоновано "накопати" що-небудь на мера Києва Олександра Омельченка, або на спікера Верховної Ради Володимира Литвина. Очевидно, нашого роботодавця до того зобов'язували обіцянки, дані новим "партнерам". Ми не стали виконувати цю роботу", - говориться в заяві.

Після цього випадку Драникову запропонували звільниться, на його адресу почали надходити погрози від невідомих.

У знак протесту проти "цькування" колеги-журналісти на чолі з головним редактором Ігорем Каневським вирішили піти з газети "Бізнес" і створити нове видання.

У середу, 19 жовтня, о 15.00 в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" відбудеться прес-конференція за участю головного редактора газети "Бізнес" Ігоря Каневського, заступника головного редактора Олександра Дранікова, та спеціального корреспондента Андрія Огаренка

Контакти: Олександр Драніков, 8-050-274-17-84, majorsasha@mail.ru

Ігор Каневський, 8-067-385-87-55, kanevi@ukr.net

Андрій Огаренко, 8-050-819-67-11, andreberger@ukr.net



"Детектор медіа", "Українська правда"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Українська правда"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду