Піскун закликає Головатого "не позоритись на екрані"

9 Жовтня 2005
652
9 Жовтня 2005
14:43

Піскун закликає Головатого "не позоритись на екрані"

652
Піскун закликає Головатого "не позоритись на екрані"
Генпрокурор України Святослав Піскун сподівається, що його стосунки з міністром юстиції Сергієм Головатим налагодяться.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "1+1".

Піскун висловив думку , що сьогодні з боку Головатого лунають емоції.

"Сергій Петрович попрацює міністром, емоції трохи спадуть, почнеться нормальна, рутинна робота. Тому, я думаю, що наші відносини налагодяться, вони будуть нормальними, службовими", – заявив генпрокурор.

При цьому він додав, якщо "не склались стосунки на особистому рівні, то інтереси держави необхідно ставити вище особистих".

Водночас Піскун зауважив, що не звертає особливої уваги на те, що говорить Головатий.

"Це його особиста справа. Я не хочу перебувати з ним в якійсь полеміці, тим більше юридична полеміка між нами неможлива",- уточнив він.

При цьому Піскун наголосив, що у Головатого свої погляди на право.

На підтвердження своїх слів він зауважив, що Головатий не знає, суд якої інстанції повинен розглядати питання про звільнення генпрокурора.

"Відкрий, почитай, і все буде зрозуміло, і не треба буде йти позоритись на екран", - вважає генпрокурор.

Він також додав, що поки не знає, чим Головатий може посприяти справі Георгія Гонгадзе.

"Певно, йому щось відомо у цій справі таке, що він може дати покази як свідок",- вважає Піскун, і наголошує, що допоки жодних показів Головатий не давав.

Генпрокурор нагадав, що Головатий представляв інтереси Лесі Гонгадзе у справі про вбивство її сина, але зі справою він не ознайомився і не підписав жодних документів.

"Був у прокуратурі 15 хвилин, переглянув кілька аркушів паперу і більше не прийшов",- додав він, висловивши вдячність представникам Мирослави Гонгадзе, які ознайомились зі справою "фахово і професійно".

Нагадаємо, що у суботу Головатий заявив, що вважає Піскуна "нелегітимним прокурором" і буде цікавитися кваліфікацією судді, яка поновила його на посаді.

Він також зазначив, що займатися справою Гонгадзе має "інший прокурор, генпрокурор, у системі бачення якого перебуває слідство".

Українська правда

Читайте також:

Адвокат Андрій Федур критикує останні заяви генпрокурора

Захисник матері Гонгадзе не вірить "крапці" Піскуна

Адвокат Лесі Гонгадзе каже про відновлення слідства у справі її сина. Піскун збирає прес-конференцію

Дело Гонгадзе зависит от Пискуна
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду