Томенко: Сьогодні достатньо захисних інструментів, щоби медіа гідно пройшли виборчу кампанію оновлено

7 Жовтня 2005
452
7 Жовтня 2005
14:04

Томенко: Сьогодні достатньо захисних інструментів, щоби медіа гідно пройшли виборчу кампанію оновлено

452
Томенко: Сьогодні достатньо захисних інструментів, щоби медіа гідно пройшли виборчу кампанію оновлено
Чорний піар не буде визначальним фактором або інструментом в теперішній виборчій кампанії, хоча його елементи вже присутні в суспільно політичній дискусії. Так під час чат-конференції Микола Томенко прокоментував нинішню ситуацію в суспільстві напередодні виборів.

„Поведінка команди Президента і регіональних медіа буде залежати від самих журналістів і ЗМІ, наскільки вони дозволять керувати чи маніпулювати ними” – зазначив пан Томенко. „Сьогодні в суспільстві є достатньо захисних інструментів, щоби медіа гідно пройшли виборчу кампанію”.

Тактичним завданням своєї команди в сфері ЗМІ Микола Томенко назвав забезпечення свободи слова під час виборчої кампанії.

„Ми готуємо пропозиції, як зняти чи протлумачити недемократичні норми у виборчому законодавстві і як практично забезпечити контроль за їх виконанням. Цілком очевидно, що я буду займатися цією проблемою” – зазначив пан Томенко. „Що стосується стратегічних речей в галузі медіа, це ще в стадії уточнення, оскільки уточнюється і загальний склад учасників Блоку Тимошенко”

Водночас Микола Томенко назвав „абсолютно цивілізованою нормою” заборону на участь іноземних громадян у журналістській діяльності під час виборів, оскільки вона стосується виключно їх участі у передвиборчій агітації.

„Є багато правильних і демократичних норм. Я горджуся, що моя команда причетна до них. Зокрема, можливість відмови від розміщення політичної реклами на телебаченні, якщо там міститься заклики до міжнаціональної ворожнечі тощо. Є норми, які звісна річ, треба або протрактувати Центральній виборчій комісії, або відмінити. Йдеться про фактичну заборону журналістам коментування перебігу виборчої кампанії та можливість за поданням окружних виборчих комісій та ЦВК призупиняти діяльність телерадіокомпаній чи друкованих засобів масової інформації”

"Детектор медіа"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду