У „Новинах” Першого національного поновлено сурдопереклад

22 Вересня 2005
1037
22 Вересня 2005
18:27

У „Новинах” Першого національного поновлено сурдопереклад

1037
У „Новинах” Першого національного поновлено сурдопереклад
Свого часу багато розголосу набрало рішення керівництва НТКУ відмовитися у „Новинах” від сурдоперекладу. Неодноразово зверталася до цієї теми і „Детектор медіа”. І от майже одночасно 19 вересня вийшли з сурдоперекладом денні „Новини” на УТ-1 та ТСН на „1+1”.

„ТК” звернулася до директора творчо-виробничого об’єднання «Новини» НТКУ Василя Самохвалова з проханням прокоментувати цю ситуацію.

- Рішення про поновлення сурдоперекладу денних новин було прийняте нашим керівництвом, зокрема Андрієм Шевченком, ще у серпні, - розповів „ТК” Василь Самохвалов.- Відразу поновити його не могли через технічні причини - ми робили нову студію. Тому, видали новини с сурдоперекладом, як і обіцяли, восени.

Обираючи між сурдоперекладом і „біжучим рядком”, ми зупинилися на сурдоперекладі. Оскільки „біжучий рядок” технологічно більш місткий. Для його створення потрібно більше людей, більше уваги. Зваживши на це, ми все-таки зупинились на сурдоперекладі.

Щодо часу виходу новин з сурдоперекладом, то ми прислухалися до думки перекладачів, які вважають, що поки що суперважливою є дванадцята година. Це обґрунтовується тим, що на підприємствах, де працюють люди з вадами слуху, роблять спеціальну перерву, щоб вони могли подивитись ці новини. Але якщо ми побачимо позитивні результати, ми можливо зробимо ще один випуск о третій годині.

Сурдоперекладачем у нас зараз працює Лада Соколюк, оскільки Наталка Дмитрук перейшла на „1+1”. Лада зараз шукає собі напарницю, адже дуже важко працювати одній людині без вихідних. Нам потрібно мінімум двоє сурдоперекладачів. Претенденти на цю вакансію вже є. Думаю, що десь за тиждень – два ми побачимо у „Новинах” нове обличчя сурдоперекладача. Скоріш за все, вони будуть працювати по черзі через тиждень.

Ольга Денисенко, „Детектор медіа”

Читайте також:

Наталія Дмитрук: „Мені набридло доводити очевидні речі...”

Ірина Геращенко: в жодній країні світу Громадське телебачення не створювалося за півроку

Первый канал: ревизия прошлого и… будущего?

Запитання „Детектор медіа”: Як ви оцінюєте те, що з Першого Hаціонального зникли новини з сурдоперекладом? І у зв'язку з цим є загроза втратити роботу Наталії Дмитрук, яка здійснила неординарний вчинок, повідомивши під час Помаранчевої революції про фальсифікацію виборів, і стала лауреатом кількох журналістських міжнародних премій? (оновлено)

Василь Самохвалов: „Можна нескінченно сприймати УТ-1 як відстой для побажань різних меншин або намагатися зробити якісне телебачення”

Возобновят ли сурдоперевод в новостях на УТ-1?

Еленy Притулу и Наталию Дмитрук наградили Международной наградой свободы прессы

«Абстинентний синдром» Першого Національного

Координатор "Поры" В.Каськив и сурдопереводчик УТ-1 Н.Дмитрук встретятся с Президентом США

Ведуча сурдоперекладу УТ-1 Наталя Дмитрук розповіла 100-тисячній аудиторії глухих українців про фальсифікацію виборів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду