Про земельні афери в селищі Буча на Київщині дізналися в Польщі

13 Вересня 2005
649
13 Вересня 2005
10:06

Про земельні афери в селищі Буча на Київщині дізналися в Польщі

649
Про земельні афери в селищі Буча на Київщині дізналися в Польщі
Одна з найтиражніших польських газет “Rzeczpospolita” на "найчитабельніших сторінках, де подаються найгарячіші новини, надрукувала статтю “Боротьба за бучанський ліс”."

Як повідомляє "Майдан", польські журналісти терміново були надіслані у відрядження у п’ятницю, щоб написати про те, чим живе Україна після розколу у владній команді. Однак, приїхавши до селище Бучі Ірпінського регіону Київської області, щоб дізнатися думку “провінційних” мешканців щодо відставки Юлії Тимошенко й Петра Порошенка, вони були настільки вражені як побаченим на власні очі "земельним бєспрєдєлом" і переглядом сюжету по телеканалу про місцеві проблеми, так і документами, наданими їм робочою групою Київської обласної державної адміністрації щодо вивчення земельних питань, що присвятили питанню місцевої корупції більше місця, ніж загальноукраїнській.

Щоправда, зі статті випав абзац про мера Ірпеня Володимира Скаржинського, "а його “заслуги” (членство у КПРС та НДП, окрім Партії регіонів та прагнення вступити до НСНУ) помилково приписали Бучанському селищному голові Анатолію Федоруку, про якого точно відомо лише, що він був членом Партії регіонів, а зараз прагне вступити до НСНУ"

“Хто в шубі ходив, ходить далі. А хто в куфайці, далі в куфайці ходить”, - констатує жінка, яка доглядає за церквою. І так, певно, думає більшість мешканців Бучі” – такою невеселою фразою закінчується стаття у польській газеті.

До речі, два тижні тому Бучу відвідали державний секретар Олександр Зінченко та голова Київської обласної держадміністрації Євген Жовтяк, чим внесли посильний внесок до позитивного іміджу селищного голови. "Привід для приїзду зайнятого державними справами Олександра Олексійовича був воістину "епохальним" - переїзд селищної музичної школи до нового приміщення. Якщо пан Зінченко кожну подію такого значення відзначав своєю присутністю, то, напевно, секретаріат президента працював не так вже й погано, коли його шеф мав на такі поїздки час" – коментує "Майдан".

До речі, автор матеріалу Пьотр Кощчіньскі брав інтерв'ю у всіх прем'єр-міністрів України (в т.ч. й у Віктора Ющенка) та майже у всіх президентів. Не вдалося йому поки що проінтерв'ювати лише президента Віктора Ющенка, хоча прес-секретар Ірина Геращенко кілька разів обіцяла йому організувати зустріч (як в Україні, так і в Польщі).

Майдан
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
649
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду