Про перемогу українського хору у Ватикані розповіли італійські, грецькі, угорські телеканали

3 Серпня 2005
931
3 Серпня 2005
15:22

Про перемогу українського хору у Ватикані розповіли італійські, грецькі, угорські телеканали

931
Про перемогу українського хору у Ватикані розповіли італійські, грецькі, угорські телеканали
29 липня 2005 року, наші талановиті діти підкорили Ватикан! Український дитячий хор “ЩЕДРИК” переміг на Міжнародному фестивалі духовної музики “Musica Sacra a Roma” , що проходить під патронатом Папи римського Бенедикта XVI . Вокальне змагання відбулося серед 30 колективів з 10 країн світу. Географія конкурсу дуже широка, у ньому взяли участь колективи з Угорщини, Австрії, Німеччини, Росії, Боснії та Герцеговини, Китаю, Камеруну, Венесуели, та ін. Показово, що наші юні хористи змагалися з дорослими артистами, адже вікового цензу конкурс не має. Почесний президент фестивалю Йозеф Юхар під час нагородження зазначив : “Я приголомшений неймовірно високим рівнем виконавчої майстерності хору “Щедрик” ! Це була безпрецедентна можливість переконатися, що складні твори духовної музики діти можуть виконувати настільки віртуозно. “Щедрик” – один із кращих хорових колективів у світі ”. Український хор одержав золоті дипломи переможців та спеціальну відзнаку : кращим диригентом фестивалю було визнано Маріанну Сабліну - художнього керівника хору “Щедрик”.

Професор Московської консерваторії Борис Тевлін, член журі конкурсу, також із захопленням коментував виступ українських дітей . Пан Тевлін запросив хор “Щедрик” взяти участь в урочистостях, присвячених 140- річчю Московської консерваторії, що відбудеться в жовтні 2005 року.

Український хор, єдиний з учасників фестивалю, був удостоєний аудієнції у Папи Римського Бенедикта XVI. 31 липня 2005 року Святий отець дуже тепло привітав хористів: „Вітаю український хор „Щедрик”! Дякую вам за те, що у своїй творчості ви завжди бездоганні”. Те, що Бенедикт XVI звернувся до наших дітей українською мовою, спеціалісти оцінюють як дипломатичний прорив України у Ватикані. Юні артисти, разом із Володимиром Гришком, на знак вдячності виконали для Папи Римського твір “Hallelujah”.

Перебування хору „Щедрик” у Римі висвітлювали не лише українські ЗМІ. Сюжети про його перемогу демонстрували італійські, грецькі, угорські телеканали. Одна із статей, присвячена хору, вийшла на шпальтах найпопулярнішої італійської газети „La Stampa”

Віра Маєвська, для „Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду