Експерти висловлюють стурбованість монополізмом в українському телерадіопросторі

11 Липня 2005
457
11 Липня 2005
16:10

Експерти висловлюють стурбованість монополізмом в українському телерадіопросторі

457
Експерти висловлюють стурбованість монополізмом в українському телерадіопросторі
Відсутність активної позиції з боку громадськості загрожує погіршенням стосунків влади та преси напередодні парламентських виборів. Так прокоментував президент Академії української преси Валерій Іванов виступ глави держави Віктора Ющенка, у якому прозвучало обурення монополізмом в українському телераідопросторі, повідомляє DW.

Незадоволення влади відсутністю прогресу в інформаційному просторі та непрозорістю в питання приналежності провідних телеканалів до певних власників, як вважає Валерій Іванов, абсолютно обґрунтовані. Водночас, він зазначив, що позитивний вплив влади на ЗМІ в галузі забезпечення незалежності української журналістики фактично обмежуються запровадженням механізмів суспільного мовлення: «Якщо президент дійсно хоче допомогти, то він має мобілізувати своїх прихильників в парламенті, щоб був ухвалений закон про суспільне телерадіомовлення і одразу підписати цей закон. Іншим чином влада допомогти не може. Вона може тільки ставити перешкоди». Обіцянка Ющенка вдатися до дієвих заходів із відновлення порядку в телепросторі, на думку Валерія Іванова, диктується, з одного боку, дійсно вкрай складною ситуацією, в якій опинилося українське телебачення. А з іншого боку – наближенням старту парламентської виборчої кампанії.

DW

Читайте також:

Ющенко: у справі Гонгадзе за три тижні є прогрес

Ющенко проти монополізму на телебаченні і обіцяє навести порядок
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду