В Ужгородському університеті журналістам дозволено спостерігати за вступними іспитами

11 Липня 2005
780
11 Липня 2005
14:36

В Ужгородському університеті журналістам дозволено спостерігати за вступними іспитами

780
В Ужгородському університеті журналістам дозволено спостерігати за вступними іспитами
Журналістам дозволили перебувати в аудиторіях під час вступних іспитів в Ужгородському університеті, повідомляє УНІАН.

Коментуючи на прес-конференції нововведення ректор УжНУ, професор Микола Вегеш зазначив, що до безпрецедентного кроку - допустити на екзамени журналістів – в університеті вдалися задля повної об'єктивності і чесності проведення іспитів.

За словам М.Вегеша, “попри те, що вже декілька років абітурієнти проходять тестування на вступних іспитах, слід визнати, що зловживання все ж були. Раніше викладач, наприклад, міг вийти та занести вступникові відповіді на тести або ж абітурієнт використовував усілякі електроні засоби, на кшталт електронних записників, мобільних телефонів тощо. Цього року на іспит заборонено брати не лише “мобілки”, а й калькулятори”. Окрім того, “викладачам також заборонено підходити до абітурієнтів: якщо в когось виникає запитання, то він має вголос поставити його, а викладач так само відповісти. На екзаменах будуть викладачі не з тих факультетів, куди вступають абітурієнти, відтак, до прикладу, філологи навряд чи зможуть підказати щось фізикам. На всіх іспитах будуть присутні один-два представники ЗМІ”, - повідомив ректор УжНУ.

Як стало відомо, журналісти в Ужгороді матимуть доступ не тільки на сам іспит, а до всього, що з ним пов'язано: від вибору пакета з тестовими завданнями до апеляцій абітурієнтів, у разі їхньої незгоди з отриманою кількістю балів.

УНІАН

Читайте також:

М.Томенко у Донецьку приймав вступні іспити на спеціальність "журналістика"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду