Україна закликає Білорусь поважати права людини,

8 Липня 2005
464
8 Липня 2005
18:00

Україна закликає Білорусь поважати права людини,

464
Україна закликає Білорусь поважати права людини,
Україна приєдналася до заяви Європейського Союзу, що закликає Білорусь поважати права людини, передають Українські новини.

Заяву ЄС виголошено в Організації безпеки і співробітництва в Європі у зв’язку зі звітом голови місії ОБСЄ в Мінську Ебернарда Хейкена.

"На жаль... з листопада 2004 року ситуація з правами людини і громадянським суспільством у Білорусі погіршилася, а громадянське суспільство ще послабилося. Ми не раз закликали білоруську владу змінити цю тенденцію, і робимо це знову", - сказано в повідомленні.

ЄС зазначає, що білоруський народ вартий кращого.

Євросоюз, а з ним і Україна, стурбовані обмеженнями свободи зборів у Білорусі.

Зокрема, стурбованість висловлено з приводу законодавства про громадські організації і правок до закону про політичні партії.

Крім того, ЄС і Україна закликають білоруську владу визнати переваги вільних засобів масової інформації.

Євросоюз стурбований постійними повідомленнями про утиски ЗМІ, наприклад, газет "Білоруська ділова газета" і "Народна воля".

ЄС також закликає Білорусь спростити процедури схвалення і реєстрації проектів ОБСЄ, щоб полегшити цій організації здійснення її проектів.

Євросоюз, а з ним і Україна, зобов’язується також стежити за всіма випадками політичних ув’язнень.

"Ми закликаємо білоруську владу дотримуватися своїх зобов’язань перед ОБСЄ, і насамперед основних демократичних принципів, верховенства права і поваги до прав людини й основних свобод", - сказано в заяві.

У квітні Президент Віктор Ющенко під час візиту до США зобов’язався боротись за просування демократії в Білорусі та Кубі, після чого ці країни висловили невдоволення таким рішенням України.

Українські Новини

Читайте також:

Жена пропавшего без вести журналиста намерена обратиться в прокуратуру Белоруссии с жалобой на действия милиции

В Гродно задержали журналистов

В Белорусии начали переименовывать газеты

Европарламент решил «захватить» радиоэфир Беларуси

Запрещенный в Беларуси проект покажет М1
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду