Екс-мiлiцiонерам, причетним до фальсифiкацiї матерiалiв справи про вбивство Александрова, світить по 10 рокiв позбавлення волi

16 Травня 2005
764
16 Травня 2005
08:57

Екс-мiлiцiонерам, причетним до фальсифiкацiї матерiалiв справи про вбивство Александрова, світить по 10 рокiв позбавлення волi

764
Екс-мiлiцiонерам, причетним до фальсифiкацiї матерiалiв справи про вбивство Александрова, світить по 10 рокiв позбавлення волi
Прокурор Артемiвська (Донецька область) Микола Хаустов вимагає по 10 рокiв позбавлення волi для двох колишнiх мiлiцiонерiв, обвинувачених у фальсифiкацiї матерiалiв справи про вбивство журналiста Iгоря Александрова, що призвело до необгрунтованого притягнення до вiдповiдальностi Юрiя Вередюка.

Як повiдомляє агентство "Iнтерфакс-Україна" посилаючись на прес-службу Генеральної прокуратури, в Артемiвському мiськрайонному судi Донецької областi завершилося судове слiдство у кримiнальнiй справi двох колишнiх працiвникiв обласного УМВС Олега Тамбовцева i Євгена Дроздова.

Вони обвинувачуються в тому, що, "будучи працiвниками мiлiцiї, пiдшукали особу, а саме водiя приватного таксi, схожого з прикметами, якi зазначав Ю.Вередюк, i шляхом пiдкупу i загроз змусили водiя дати слiдчому явно неправдивi свiдчення, якi б викривали Ю.Вередюка у вбивствi журналiста Александрова".

Пiд час судових дебатiв державний обвинувач – прокурор Артемiвська М.Хаустов запропонував суду визнати колишнiх працiвникiв МВС винними у здiйсненнi злочинiв, передбачених ч.3 ст. 166 Кримiнального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). Вiн зажадав призначити кожному з них покарання у видi 10 рокiв позбавлення волi без права обiймати посади у правоохоронних органах термiном на 3 роки, а також позбавити кожного спецiального звання, повiдомила прес-служба.

Генеральний директор телерадiокомпанiї "ТОР" (Слов'янськ, Донецька область) Iгор Александров, який зазнав нападу, помер вiд тяжкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. Обвинувачений у його вбивствi Ю.Вередюк помер вiд гострої серцевої недостатностi, спричиненої повторним iнфарктом мiокарда, 19 липня 2002 року. У травнi 2004 року Генпрокуратура завершила розслiдування кримiнальної справи про вбивство, мотивом якого, за даними слiдства, є професiйна дiяльнiсть журналiста.

Intеrfax

Читайте також:

Слідчих у справі Александрова звинуватили у тиску та вимаганні неправдивих свідчень
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду