Новий канал готується до церемонії вручення премії “Гордість країни”

22 Березня 2005
1189
22 Березня 2005
16:21

Новий канал готується до церемонії вручення премії “Гордість країни”

1189
Новий канал готується до церемонії вручення премії “Гордість країни”
У 2003 році газета «Факты» і телекомпанія Новий канал стали ініціаторами акції. Премія має на меті представити людей, які здійснили ВЧИНОК. Їх не знають мільйони, їх не показують по телебаченню, їхніми історіями не рясніють шпальти газет. Але їхнє життя є прикладом мужності, сміливості, самовідданості, доброти і життєлюбства, за зустріч із ними деякі люди вдячні долі. Завдяки таким звичайним ЛЮДЯМ ми пишаємося країною, у якій живемо.

Минулорічна церемонія стала великим душевним та духовним потрясінням як для глядачів, присутніх у залі театрі ім. І.Франка, так і для телеглядачів. Приклади простих людей, які зробили природні для них і небувалі для більшості подвиги, змусили багатьох переглянути своє життя.

Ніна Матвієнко: “Добре, що пам’ятають та цінують звичайних людей. І газета “Факти”, і Новий канал, які їх розшукують, уже самі по собі роблять подвиг. Ми нічого подібного давно не бачили. Усі люди, яких обрали, – звичайні, прості НАШІ люди – честь їм і хвала”.

Андрій Курков: “Ідея чудова, потрібна країні, тому що в нас і досі немає впевненості у своїх силах і своїх людях. У мене самого сльози побігли від історії про батька, який сам без матері виховує чотирьох дітей. Ця історія не тільки приклад, але й віра в людяність. І хлопець-курсант, який врятував маленьку дівчинку від падіння у прірву. Всі номінанти достойні, вибрати дуже важко. Усі ці люди – переможці у своєму житті”.

Мирослав Попович: “Маєш справу не з книжками, а зі справжнім життям. Ідея акції робить честь тій нації, яка цінує таких людей”.

Семен Глузман: “Я думаю, все, що відбувається навколо цієї премії, – дуже важливо. Це приклад здорового суспільства, в якому пам'ятають про слабких, про тих, хто потребує допомоги; вшановують людей, які зуміли перебороти свій біль і страх”.

Історії героїв «Гордість країни 2003» передавалися із вуст в уста. Історії цьогорічних номінантів теж не залишать байдужих. У номінації “Видатні приклади відваги” йдеться про молодого хлопця, Івана Бугеру, який сів за кермо некерованого автобуса та врятував життя 20 студентам. У номінації “Особисте досягнення” будуть нагороджені дві людини. Леонід Іщик народився сліпим, але це не зломило ЛЮДИНИ. Він став учителем... Другий переможець – Валентин Ситников, історія життя якого – дивовижний приклад працелюбства і життєлюбства. Усього на сцену театру Франка вийдуть дванадцять домінантів. Їх будуть вшановувати найвідоміші українці, імена яких називали самі герої.

Із рук своїх кумирів переможці “Гордості країни” отримають цінний подарунок та скульптурне зображення жінки, виготовлене з бронзи та каменю , – символ премії "Гордість країни".

Автор – відомий український скульптор Олександр Михайлицький, колишній випускник, зараз викладач Української академії мистецтв. Скульптор упевнений, що мистецтво має бути позитивним: "Сьогодні доволі нелегке життя, і митець не має права ще більше обтяжувати людей".

Проведення “Гордості країни 2004” планується наприкінці квітня.

„Детектор медіа”, за інф. прес-служби Нового каналу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1189
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду