Бронежилет для цивільних і військових потреб: що потрібно знати

30 Вересня 2024
174
30 Вересня 2024
13:14

Бронежилет для цивільних і військових потреб: що потрібно знати

174
Бронежилет для цивільних і військових потреб: що потрібно знати

Безпека повинна завжди бути в пріоритеті, тому під час вибору засобів індивідуального броньового захисту торса від різних видів холодної та вогнепальної зброї важливо ретельно проаналізувати характеристики виробу і переконатися в його відповідності специфіці подальшої експлуатації. Перш ніж бронежилет купити, слід оцінити функціональні можливості виробу, а також його надійність і ефективність.

 

Рівень захисту

Основний критерій, на який необхідно орієнтуватися під час порівняння доступних товарів. Він визначає, якого рівня загрозу здатний відбити захисний комплект. Розрізняють такі класи:

  • вбереже від пістолетних куль малого калібру;
  • захистить від більшості поширених пістолетних куль;
  • запобіжить ураженню потужними набоями, зокрема біметалевими або у свинцевій сорочці;
  • здатен протистояти кулям із загартованим сердечником у сталевій оболонці;
  • забезпечує захист від бронебійних запалювальних патронів;
  • є дієвою протидією практично всім видам автоматичної та холодної зброї.

Для цивільних завдань, роботи преси в складних умовах, охорони буде достатньо класу 1–3, а для військових кращий рівень від 4-го і вище.

Матеріали виготовлення

Балістичний пакет безпосередньо впливає на вагу, міцність і товщину, а відповідно, зручність під час носіння. За подолання значних відстаней додаткове навантаження може стати критичним, тому під час вибору потрібно ретельно проаналізувати експлуатаційні параметри популярних моделей. Ознайомитися з відгуками та характеристиками можна в каталозі: https://hunter.rozetka.com.ua/ua/bronejilety/c1100234/. Основні матеріали, які використовуються для виробництва бронежилетів:

  • сталь — надійні пластини, але вони значно обтяжують загальну конструкцію;
  • кевлар — легкий і гнучкий, що забезпечило його популярність;
  • надвисокомолекулярний поліетилен — стійкий до впливу різної зброї, має невелику вагу;
  • кераміка — легша за сталь, але важча за кевлар і НВМПЕ (UHMWPE).

Важливо знайти оптимальне співвідношення мобільності та рівня безпеки, яке буде актуальним з урахуванням умов подальшої експлуатації бронежилета.

Сумісність із додатковим спорядженням

Для військовослужбовців, як і представників силових структур, обов'язкова можливість встановлення супутніх аксесуарів і необхідного обладнання у швидкому доступі, що звільняє руки і може врятувати життя в критичній ситуації. Існують два типи рішень:

  • інтегровані;
  • Molle.

Цивільним користувачам розширений функціонал не потрібний — відмовившись від нього, можна добре заощадити, не жертвуючи надійністю захисту. Головне, щоб модель ідеально відповідала розміру майбутнього власника, а регульовані елементи дадуть змогу адаптувати її під будь-який тип і особливості фігури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду