Старовинні книги — делікатес для справжніх книжкових гурманів

16 Вересня 2024
238
16 Вересня 2024
16:30

Старовинні книги — делікатес для справжніх книжкових гурманів

238
Старовинні книги — делікатес для справжніх книжкових гурманів

Найвища цінність книг — у знаннях, які вони несуть. Але старовинні антикварні книги — особлива література, що має неабияке мистецьке значення і дає змогу торкнутися старовини не лише в переносному, а й в прямому значенні слова. Такий подарунок завжди ексклюзивний і справді захопливий, а тому — неоціненний.

Чим особливі антикварні книги

Книжки, надруковані понад 100 років тому із застосуванням технік і поліграфічних засобів того часу, називають стародавніми, антикварними, раритетними. Сьогодні такі старі книги купити непросто, адже вони існують у дуже обмеженій кількості, хіба що ви відвідаєте такий магазин ексклюзивних презентів, як https://fama.ua/uk/podarki/starynnye-knygy, де вибирати оригінальні подарунки на диво просто, бо асортимент задовольнить будь-які запити.

Кожен екземпляр, що зберігся донині, є справжньою культурною пам’яткою, адже ці ексклюзивні томи наділені характеристиками, які роблять їх винятковими. До таких ознак належать оригінальне оформлення палітурки, особлива мова та правопис, характерний для певного історичного періоду, незвичні ілюстрації, авторські коментарі й автограф і, звичайно ж, унікальний текст.

Рідкісні книги — це переважно широко відомі твори, які перевидавалися багато разів, але лише перші старовинні видання мають справжній шарм давнини. Серед них релігійна література (старовинні Євангеліє, Псалтир, Біблія), історичні твори про події в Україні та інших країнах, перлини української літератури (видатна поезія Т. Г. Шевченка тощо), книги з історії мистецтва.

Ці видання дорогі, вони мають надзвичайний попит серед колекціонерів, і будь-яка інша людина теж буде в захваті, отримавши особливу книгу на день народження. Тому ви не помилитеся, якщо вирішите презентувати старовинні книги рідній людині, другові, колезі чи іншій важливій особі.

Окремо слід виділити колекційні видання книг. Це не лише антикварна література, а й книги пізніших періодів, надруковані лімітованою серією.

 

Як формується вартість антикварних книг

Немала вартість старовинних книг змушує вибирати їх дуже ретельно, щоб не натрапити на підробку. Тому купити такий фоліант у місті Київ або будь-де в Україні доцільно лише в перевіреному, надійному місці.

Ціна на раритетні книги формується з урахуванням багатьох чинників:

  • авторство й цінність змісту;
  • вік видання;
  • наклад;
  • художнє оформлення;
  • стан збереження книги;
  • наявність автографів та ілюстрацій.

Відповідно, що старша книга й що менше її примірників існує, то більше вона коштує і запропонує її покупцеві далеко не кожен інтернет магазин.

Старовинні подарункові книги — гідний презент, цінність якого можна порівняти хіба що з коштовним ювелірним виробом. Така ексклюзивна річ, придбана на подарунок, піднесе вас на високий щабель в очах обдарованого, а крім того, стане родзинкою святкування і, можливо, навіть родинною реліквією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
238
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду