Професія тестувальника: все, що потрібно знати

Професія тестувальника: все, що потрібно знати

22 Серпня 2024
195
22 Серпня 2024
16:04

Професія тестувальника: все, що потрібно знати

195
Професія тестувальника: все, що потрібно знати
Професія тестувальника: все, що потрібно знати

Кар'єра у сфері тестування програмного забезпечення цікавить багатьох амбітних людей, які хочуть займатися цікавою справою й отримувати гідну зарплатню. Бізнес переходить в електронний формат, тому попит на програмні продукти постійно зростає. Разом із ним зростає затребуваність у кадрах, які відповідають за якість ПЗ. Щоб гарантовано отримати роботу, треба закінчити курси тестувальника з працевлаштуванням. У цьому випадку не доведеться витрачати жодної хвилини на самостійні пошуки вакансії.

Причини підвищеного попиту на інженерів QA

Дослідження Statista показують, що близько 6,3 млрд користувачів смартфонів понад 80% вільного часу проводять за використанням застосунків. Щороку розробники створюють понад 1 млн програм. Баги та помилки в ПЗ – причини відмов від використання застосунків споживачами. Тестування –  обов'язковий етап розробки, який допомагає скоротити комерційні ризики та збитки. Завдяки роботі інженера QA в продуктах своєчасно виявляють і усувають недоліки.

Переваги професії тестувальника:

  • висока, стабільна заробітна платня;
  • високий соціальний статус і престиж;
  • перспективи кар'єрного зростання.

Хороший тестувальник отримує дорогі проєкти та матеріальні заохочення. Продовжуючи навчання у сфері IT, тестувальники розвиваються і досягають успіхів в інших професіях – розробник, діджитал-маркетолог.

Чим займається тестувальник

Інженери QA перевіряють продукт перед відправленням клієнту. Тестування застосунків необхідне для запобігання негативному користувацькому досвіду, який перешкоджає просуванню продукту на ринку і призводить до збитків. Достатньо згадати історію онлайн-сервісу обміну цифрових валют Mt.Gox, коли помилки програмного забезпечення призвели до зламу системи та крадіжки 460 млн доларів.

Особливості роботи та вимоги до тестувальника

Інженер контролю якості тісно взаємодіє з розробниками програмного забезпечення, щоб розуміти цілі та завдання тестованого застосунку. Спеціаліст створює сценарії тестування, щоб визначити параметри – доступність і зручність для користувачів, відсутність багів і помилок, функціональність. Обов'язки тестувальника:

  • Виявлення потреб клієнта і розроблення тест-кейсів з урахуванням пропонованих вимог.
  • Створення структурованих сценаріїв – покрокових інструкцій, які легко виконати.
  • Визначення показників якості продукту.
  • Виявлення помилок і складання звітів.

Тестування продуктів проходить у ручному й автоматичному режимах. Інженер QA вибирає варіант з урахуванням поточних цілей. Ручне тестування проводиться для перевірки одного компонента продукту або для аналізу складних функцій. Автоматичне дає змогу аналізувати роботу програми одночасно за кількома параметрами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду