Синтезатор vs. Електронне піаніно: Основні відмінності та поради щодо вибору

13 Серпня 2024
195
13 Серпня 2024
18:30

Синтезатор vs. Електронне піаніно: Основні відмінності та поради щодо вибору

195
Дізнайтеся, у чому ключові відмінності між синтезатором та електронним піаніно, і отримайте корисні поради щодо вибору інструменту, який найкраще підійде для ваших музичних потреб
Синтезатор vs. Електронне піаніно: Основні відмінності та поради щодо вибору
Синтезатор чи електронне піаніно: що вибрати?

Якщо ви бажаєте займатись музикою вдома, будь то навчання чи просто хобі, так чи інакше постає питання про вибір інструменту для дому. На сучасному ринку інструментів представлено широкий вибір різних видів цифрових піаніно та синтезаторів. Це два різних типи клавішних інструментів, що підходять для різних стилів музики та цілей. То що ж саме краще обрати?

 

Відмінності

Основана відмінність полягає в функціональності. Синтезатор має значно більше функцій: звукові доріжки, голоси, вбудовані арпеджиратори та секвенсори, можливість підключати додаткове обладнання. У електронного піаніно теж є своя перевага – воно ідеально імітує звучання та механіку справжнього класичного фортепіано, крім того також маючи декілька зручних додаткових функцій.

Кількість клавіш синтезатора у середньому складає 61, тоді як у цифрового піаніно є всі 88, точно як у класичного варіанту. Окрім того, вони оснащені молоточковою механікою, що забезпечує правильне нажаття клавіш та відповідний звук, абсолютно відповідний до класичного інструменту. Клавіші синтезатора коротші та легші, їх натискання не таке плавне як у піаніно. Це означає, що техніка гри буде зовсім різною: якщо в піаніно музикант працює кистю, ліктями та плечами, то на синтезаторі – лише пальцями. В той же час синтезатор має електронний звук з ефектами та обробкою.

Плюси електронного піаніно

  • Повноцінна градуйована система з 88 клавіш з молотковою механікою, ідеальним натисканням, що відповідає тактильним відчуттям до класичному варіанту.
  • Компактна конструкція – може мати корпус з дерева, з вбудованими колонками, або ж бути автономним та легко переноситись і зберігатись.
  • Точна відповідність звуку класичного фортепіано.
  • Учбові програми, поділ клавіш, можливість запису виконання, гра в навушниках, метроном.
  • Вибір звучання клавішних інструментів: рояль, орган, фортепіано.

 

Плюси синтезатора

  • Менша вага, компактність, мобільність.
  • Більше функцій для творчої реалізації завдяки більшій кількості інструментів та звукових ефектів, стилів.
  • Можна записувати та редагувати музику.
  • Нижча ціна порівняно з корпусним піаніно.

Висновок

Отже, якщо ціль покупки це навчання грі на піаніно з правильною технічністю, точним звуком, постановкою рук, то варто обирати електронне піаніно. Якщо ви любитель, який бажає займатись творчістю і вже володіє технікою гри, або ж не потребує консервативних умінь, то тоді краще обирати синтезатор. У будь-якому випадку головне, аби інструмент подобався та приносив радість від гри. Серед найпопулярніших виробників цих інструментів відзначається Yamaha, Corg, Casio та Roland.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду