Як аналітика великих даних від Київстар допомагає в управлінні ризиками?

Як аналітика великих даних від Київстар допомагає в управлінні ризиками?

6 Серпня 2024
201
6 Серпня 2024
11:40

Як аналітика великих даних від Київстар допомагає в управлінні ризиками?

201
Як аналітика великих даних від Київстар допомагає в управлінні ризиками?
Як аналітика великих даних від Київстар допомагає в управлінні ризиками?

Аналітика великих даних в управлінні ризиками надає нові можливості для збору, оброблення та аналізу різних джерел даних, включно з транзакційними даними, даними про клієнтів, ринковими даними, великі дані соціальних мереж і багато іншого. Завдяки послугам Київстар, компанії можуть глибше зрозуміти свою цільову аудиторію, оптимізувати процеси та підвищити якість обслуговування клієнтів. Їх ми і пропонуємо розглянути нижче.

Аналіз цільової аудиторії та портрет клієнта

З використанням понад 100 параметрів великих даних, таких як вік, стать, геолокація, інтереси та вподобання, компанії можуть глибше розуміти свою цільову аудиторію. Цей аналіз Київстар допомагає визначити не тільки поточних клієнтів, а й потенційних, що дає змогу ухвалювати обґрунтовані рішення для розвитку бізнесу.

Переваги аналізу цільової аудиторії:

  1. Визначення віку та статі клієнтів.
  2. Аналіз географічного розташування.
  3. Інтереси та стиль життя клієнтів.
  4. Характеристики використовуваних пристроїв.

Приклад використання: Медична мережа аптек провела аналіз своєї цільової аудиторії та порівняла її із загальним портретом споживача фармацевтичного ринку. У результаті було виявлено новий віковий сегмент, з яким раніше не працювали. Це дало змогу оновити маркетингову стратегію і точки зростання для масштабування.

Геоаналітика та оцінка локацій

Геоаналітика від Київстар допомагає визначити концентрацію цільової аудиторії на конкретних ділянках і оцінити потенціал локації для відкриття нових точок або розширення бізнесу.

Переваги геоаналітики:

  1. Оцінка трафіку і щільності населення.
  2. Визначення найбільш перспективних місць для відкриття точок продажів.
  3. Розміщення реклами в стратегічно важливих місцях.

Приклад використання: Виробник напоїв за допомогою геоаналітики визначив найкращі місця для відкриття власних магазинів. Було побудовано теплову карту міста, на якій відмічено місця найбільшої концентрації цільової аудиторії. Це дало змогу компанії обрати оптимальні локації для своїх торгових точок та визначити цільові сегменти для маркетингу.

Побудова аналітичних звітів

Ці звіти Київстар включають аналіз як поточної, так і потенційної аудиторії, що особливо корисно для планування транспортних маршрутів, визначення туристичних потоків і дослідження ринку.

Переваги аналітичних звітів:

  1. Глибинний аналіз даних.
  2. Індивідуальні дослідження за запитом клієнта.
  3. Регулярне оновлення звітів.

Приклад використання: Завод, що займається пошуком різноробочих, використовував геоаналітику для визначення населених пунктів із потенційними працівниками. Було налаштовано SMS-розсилки для інформування про вакансії, що дало змогу залучити значну кількість нових співробітників і розширити географію пошуку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
201
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду