НТВ ліквідує на каналі дирекції документального кіно і кінопоказу?

15 Лютого 2005
918
15 Лютого 2005
13:23

НТВ ліквідує на каналі дирекції документального кіно і кінопоказу?

918
НТВ ліквідує на каналі дирекції документального кіно і кінопоказу?
У найближчі дні гендиректор НТВ Володимир Кулістиков підпише наказ про скорочення двох дирекцій - документального кіно, який керує Савик Шустер, і кінопоказу на чолі із Сергієм Скворцовим. Обидва менеджери, швидше за все, залишать канал, - повідомляє ІМІ, посилаючись на газету "Известия".

Про плани ліквідувати дирекції кінопоказу і кіновиробництва, а також документального кіно Володимир Кулістиков повідомив Сергію Скворцову і Савику Шустеру наприкінці тижня. На НТВ "Известиям" повідомили, що офіційних документів на цей рахунок поки немає і до їхньої появи від коментарів відмовилися. Шустер і Скворцов також утрималися від спілкування "як мінімум до понеділка".

Дирекцію документального кіно створили спеціально під Савика Шустера після закриття шоу "Свобода слова" влітку 2004 року. До цього часу документальні проекти робили різні дирекції каналу, зокрема, інформаційна, науково-популярних програм, а також незалежні виробники. Перед Шустером поставили задачу робити неігрове кіно світового рівня, а також сформулювати концепцію документалістики в ефірі НТВ. При цьому ніяких реальних повноважень Шустеру не дали. Восени на НТВ вийшли сумнівні фільми "Миша" (про роль США в кар’єрі президента Грузії Михайла Саакашвілі) і "Теракт із передплатою" (спроба знайти докази зв’язку "ЮКОСА" з терористами), що пішли в ефір без відома Шустера.

Як розповів один з керівників телеканалу, "за розподіл бюджетів на документальні фільми відповідає головний продюсер каналу Олександр Левин і в Шустера немає свободи дій". Проте дирекція придбала іноземні фільми, запустила у виробництво кілька проектів, у тому числі і довгостроковий формат "Великі росіяни" по ліцензії Бі-бі-сі. Їхню долю буде вирішувати Олександр Левин, якому, як припускають на НТВ, передадуть документальне мовлення. Поки пропозицій про співробітництво Шустеру керівництво каналу робити не планує.

Дирекція кіновиробництва і кинопоказу, також ліквідована як самостійна структура, може бути розділена на кілька відділів. Скорочення дирекції може ускладнити роботу НТВ. Як заявив керівник студії художніх телефільмів телеканала "Росія" Ілля Неретін, "НТВ, як загального користування канал, без кіно існувати не може, а виходить, без дирекції кінопоказу йому не обійтися".

На каналі вважають, що кінопоказ візьме під контроль перший заступник гендиректора НТВ Тамара Гаврилова (саме вона поїхала на киноринок у Берлін замість Скворцова). У той же час фахівці в області кінобизнеса невисоко оцінюють шанси кінопоказу НТВ без професійного керівництва. "При закупівлі фільмів надзвичайно важливі особисті зв’язки, знання мови, знайомства в кінобизнесі. Треба розбиратися в кіно і мати продюсерский талант, тому що зараз фільми закуповуються вже на стадії сценарію", - поділився думками співрозмовник "Известий".

Нинішній керівник дирекції Сергій Скворцов, що прийшов на НТВ у серпні 2004 року за запрошенням Кулістикова, швидше за все, повернеться у власну кінокомпанию "Фенікс-фільм" і стане одним з постачальників серіалів для НТВ.

У той же час на НТВ інформацію про нібито заплановані скорочення категорично заперечують, повідомляє "СМИ.ру"

"Тут навіть нема що коментувати, ніяких паперів з цього приводу просто не існує", - заявила агентствау "Інтерфакс" керівник прес-служби НТВ Марія Безбородова.

"Кінопоказ не закривають - поки сидимо працюємо, мене поки не звільняють", - заявив Сергій Скворцов із приводу чуток про своє звільнення "Московському комсомольцю".

Новиною інформація "Известий" стала і для керівника дирекції документального кіно Савика Шустера, до якого "Інтерфакс" також звернувся за коментарем. "Я нічого про це не знаю", - цитує агентство слова журналіста. Разом з тим у бесіді з кореспондентом "Московського комсомольця" Шустер заявив, що він "не виключає можливість якихось змін ".

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду