Комусь в Національній компанії дуже подобається працювати з Олександром Савенком

9 Лютого 2005
830
9 Лютого 2005
19:32

Комусь в Національній компанії дуже подобається працювати з Олександром Савенком

830
Комусь в Національній компанії дуже подобається працювати з Олександром Савенком
Як повідомили «ТК» наші джерела у Національній телекомпанії України, сьогодні тут редакціями почав ходити лист – нібито від імені її працівників – під яким журналістам пропонують поставити свої підписи.

Головне в цьому листі – вимога залишити у керівництві НТКУ її нинішніх керманичів, які, як відомо, були призначені ще президентом Кучмою.

У перших рядках листа наголос робиться на висловах „якісний телепродукт”, „культурний рівень”, „духовність українських глядачів”, „державна інформаційна політика”. У листі відзначаються досягнення НТКУ за останні роки: зокрема, перемога Руслани на Євробаченні -2004 і трансляції перебігу Олімпійських Ігор в Афінах. Плюс регулярні проекти НТКУ, такі як „Наше”, „Тарасова церква” плюс розважальні програми для дітей та підлітків та передачі про культуру українського народу, як сказано в листі, що викликають багато позитивних відгуків. У листі відзначаються і фінансові успіхи телекомпанії , зокрема те, що надходження коштів за рахунок реклами та оренди приміщень збільшилася вдвічі, що дало змогу збільшити платню працівникам НТКУ, яка, проте, залишається у 1,5 – 2 рази нижчою за середню зарплатню по Києву. Вимоги авторів листа такі: „залишити державний канал державним, а при розгляді питання про суспільне телебачення – підійти до цього розважливо та обережно”, і друге – не змінювати керівництво НТКУ”. Резюме листа таке: „Ми певні, що ви ніколи не відвернетеся від українського народу та нас, працівників НТКУ...” Підпис: „Колектив Національної телекомпанії України”.

З повним текстом листа можна ознайомитися тут

«Детектор медіа» пам’ятає, що подібні листи свого часу поширювалися коридорами НТКУ безпосередньо перед звільненням, наприклад, Вадима Довганова. Що досить знаково. «ТК» звернулася по коментар ситуації до журналіста програми „Вісті” (НТКУ) Ольги КАШПОР:

-Я не подписывала это письмо, - каже Ольга. - Это у нас, видимо, мода такая на Первом Национальном: собираться группой людей и выступать от всего двухтысячного коллектива. Когда мы во время революции такой же группкой «Вестей» подходили к Савенко, он отмахивался и говорил: «Який колектив зі мною хоче зустрітися? 20-30 людей – це не колектив, в мене 2 тисячі”. А сегодня, оказывается, что это все-таки коллектив. Молодежь под этим письмом не подписалась. Я не могу говорить о каких-то других подразделениях, но в новостях, по-моему, никто не подписал. Я не подписала это письмо, потому что я со многим в нем не согласна. В эфире нашого канала много таких вещей, за которые нам стыдно. И если я не согласна хотя бы с одним пунктом в этом документе, то почему я буду его подписывать? И вообще, мы хотели бы перемен, а со старым руководством перемен не будет».

Як відомо, саме за керівництва Олександра Савенка (президента НТКУ) та Миколи Канішевського (віце-президента, який опікується інформаційним мовленням), в ефірі УТ-1 під час виборів-2004 було тотальне засилля «темників», а також політичної реклами на кшталт «трьох сортів України». Також саме на НТКУ – єдиному каналі – відбулося звільнення телеведучого Олександра Голосняка, який відмовився озвучити «темник» у листопаді 2004 року.

Інф. «Детектор медіа»

Читайте також:

Володимир Голосняк: “Помаранчева революція - це добрий майстер-клас для журналістів і для всього суспільства”

Чат з Олександром Савенко

href="http://www.detector.media/interview/?id=20916">Мар’яна Ангелова, голова Нової профспілки працівників НТКУ: „Нам потрібно національне бачення національного телебачення”
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду