Як ціни на зубні протези залежать від методу протезування?

26 Червня 2024
407
26 Червня 2024
19:15

Як ціни на зубні протези залежать від методу протезування?

407
Все, що ви хотіли дізнатися про методи зубопротезування, та ще й із поясненнями щодо вартості, ми вже зібрали в нашій статті за допомогою фахівців стоматології Healthy Dent. Сьогодні говоримо про знімне, незнімне та умовно-знімне протезування зубів.
Як ціни на зубні протези залежать від методу протезування?

Джерело: healthydent.ua

Всього кілька років тому під час підготовки до протезування видалялися всі зруйновані зубні одиниці, а здорові сточувалися так, щоб на них було зручно встановлювати протез. При цьому, вартість таких маніпуляцій залишалася досить значною. Сьогодні ціни на зубні протези не надто знизилися, однак, якість зубопротезування, а головне – індивідуальний підхід до потреб пацієнта вийшли на кардинально новий рівень. Зрозуміти, який протез зуба вам потрібен, і від чого залежить його вартість, допомагає центр сучасної стоматології Healthy Dent.

Ціни на знімні протези

При значному випадінні зубів і бажанні швидко встановити конструкцію, а ще й значно зекономити на протезуванні, пацієнти обирають знімні протези. Вони можуть бути:

  • акрилові чи нейлонові;
  • металеві конструкції з керамічними або металокерамічними коронками.

Завдяки нижчій технологічності та простоті виготовлення таких протезів за зліпком знімні зубні протези мають досить доступну вартість. Такий варіант підходить, якщо:

  • втрачено кілька зубів у ряду;
  • необхідна тимчасова конструкція;
  • ясна чутливі, і необхідний м’який протез, який легко присмоктується до щелепи;
  • пацієнт має алергічну реакцію на метал або акрил (тоді виконується протезування зубів нейлоном);
  • пацієнт поважного віку, і йому важко самостійно доглядати за більш громіздкими конструкціями.

Важливо відзначити, що такі протези служать до 5 років, і після цього періоду ваша стоматологія точно порекомендує замінити конструкцію на більш надійну.

Ціни на умовно знімні протези

Це конструкції, які може зняти лікар на прийомі (наприклад, для чищення, корекції чи переустановлення). Варіантів таких сучасних протезів досить багато, і виконують вони безліч функцій:

  • Бюгельне протезування – при значній втраті зубів і повній адентії: це непомітні й дуже зручні конструкції, які встановлюються на кілька імплантів.
  • Мостовидне протезування – коли встановлюються умовно-знімні «мости» на 1-3 втрачених зуби підряд.

Такі варіанти підходять людям різного віку і з різним ступенем втрати зубів, аж до повної адентії. В цьому випадку вартість залежить від матеріалу коронок: металокераміки, кераміки чи діоксиду цирконію, а також від кількості встановлюваних імплантів.

667c0b42a6048.webp

Джерело: healthydent.ua

Ціни на незнімні протези

Найбільш вартісними на сьогодні можна назвати незнімні протези. За незначної втрати зубів ваша стоматологія в Києві порекомендує саме такий метод протезування. Це можуть бути:

  • коронки на один чи кілька зубів;
  • незнімні протези з естетичними коронками з металокераміки, кераміки чи діоксиду цирконію;
  • вініри – для максимальної естетики.

Вартість протезів залежить від кількості втрачених зубів (або зубів, які потребують підвищення естетики), а також матеріалів виготовлення. Наприклад, металокераміка надійно служить на жувальних зубах і залишається досить непомітною, а кераміка й діоксид цирконію ідеально імітують природний зуб, і використовуються в зоні посмішки. Однак, такі матеріали є більш вартісними. До того ж такі протези потребують імплантації штучних коренів із титану.

Служать такі протези від 7 до 15 років, а іноді й довше: все залежить від якості встановлення, стану ротової порожнини пацієнта і від рівня догляду за конструкціями.

Стоматологічна клініка Healthy Dent підійде до вашого кейсу індивідуально, а отже, ви зможете обрати один із можливих варіантів протезування, який підійде вам за функціональність, естетикою та бюджетом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду