Необхідні речі для новонародженого: список покупок

22 Червня 2024
475
22 Червня 2024
12:52

Необхідні речі для новонародженого: список покупок

475
Необхідні речі для новонародженого: список покупок

Правильно складений список покупок допоможе забезпечити комфорт та безпеку новонародженого з перших днів життя. Ретельна підготовка не лише знімає частину стресу, але й дозволяє батькам зосередитися на радісних моментах, пов'язаних з появою дитини. Найголовніші поради для складання списку необхідних речей – думати про практичність і комфорт, враховувати сезон народження дитини, робити покупки в ma.com.ua

Що купити з одягу 

Малюку потрібен комфорт, безпека та захист, тому варто ретельно підходити до вибору кожного елементу гардеробу, щоб забезпечити дитині найкращі умови в перші місяці життя.

Основний одяг

  • 5–7 бодіків і сліпів – з коротким і довгим рукавами. Зручні підгузники для сну.
  • 5–7 кофтин і штанів.
  • 5–10 пелюшок –  для сповивання, годування та як легка ковдра.

Додатковий одяг

  • 2–3 шапочки.
  • 5 пар шкарпеток.
  • 2–3 пари царапок. 

Сезонний одяг

  • Літній гардероб – легкі бодіки та шапочки для захисту від сонця.
  • Зимовий гардероб – теплі комбінезони або конверт, шапочки, рукавиці та шкарпетки для захисту від холоду.

Які необхідні гігієнічні засоби

Догляд за новонародженим потребує особливої уваги до гігієни, оскільки шкіра малюка надзвичайно чутлива. Правильно підібрані гігієнічні засоби допоможуть підтримувати здоров'я дитини, уникнути подразнень та забезпечити комфорт.

Підгузки, вологі серветки

  • Одноразові – мінімум 2–3 пачки.
  • Багаторазові – екологічний та економічний варіант, але не всім до вподоби, оскільки потребують постійного прання, можливості сушки на повітрі.
  • Вологі серветки купуйте спеціально розроблені для дитячої шкіри.

Засоби для купання і догляду за шкірою

Новонароджений не потребує купання із шампунем, милом та губкою. Дитяче мило може знадобитися під час підмивання малюка. Шампунь стане в нагоді тоді, коли дитина вже зможе повзати. 

Треба купити крем чи присипку від подразнень, дитячу олійку для складок. Для безпечного підстригання нігтів малюка варто купити спеціальні ножиці із закругленими кінцями, а для догляду за волоссям – м'який гребінець.

Що потрібно для харчування малюка

Якщо годування планується природне, то жінці необхідні будуть бюстгальтери, кофти чи футболки з отворами і вкладиші. Також можна придбати, хоч і не обов’язково, накидку для годування в громадських місцях. Вдома зручно буде годувати дитину з подушкою, яка зменшує навантаження на спину і руки, допомагає знайти оптимальну позу для годування.

Значно більше речей знадобиться для штучного вигодовування:

  • Пляшечки та анатомічні соски.
  • Стерилізатор.
  • Щітка для миття пляшечок.
  • Суміші.
  • Термосумка для пляшок.

Які купити меблі та текстильні вироби

Обирайте ліжечко з надійних матеріалів від перевірених виробників, що відповідають стандартам безпеки,  Матрац має бути ортопедичним, щоб забезпечити правильну підтримку спини дитини.  З постільної білизни купіть простирадла та ковдри. Подушки й бортики є зайвими для новонародженого.

Сповивальний столик з пеленатором значно полегшить процес догляду за малюком. Він повинен бути стійким та зручним, з достатньою кількістю місця для зберігання підгузників, кремів та інших необхідних речей.

Транспорт, розвиток та безпека дитини 

Крім коляски можна купити додатково слінгошарф, в якому можна носити дітей від народження, а слінгорюкзак підійде для віку, коли малеча навчиться сидіти. Слінгошарф є унікальним винаходом для зайнятих матусь і вивільняє обидві руки. З ним можна робити хатні справи, виходити за покупками. А для подорожей машиною обов’язково має бути автокрісло. Щодо іграшок, то в перші тижні новонароджений не звертатиме на них увагу. Пізніше знадобляться брязкальця, гризунці, музичний мобіль на ліжко.

Облаштування безпечного простору для дитини включає в першу чергу встановлення блокаторів на розетки, м’яких накладок на гострі кути меблів, фіксацію шаф, столів від перекидання.

Медичні засоби та додаткові аксесуари

Деякі медичні засоби є обов’язковими атрибутами для молодої родини. Це термометр, антисептичні розчини, ліки від коліків, краплі від нежитю, фізрозчин, носовий аспіратор, креми чи бальзами від укусів комах.

Батькам завжди в нагоді стануть додаткові сумки, якщо ними не обладнана коляска, органайзери для зберігання дрібних речей, радіо- чи відеоняня, заколисуючий центр. 

Якщо вас цікавлять шезлонг або крісло-гойдалка, детальнішу інформацію про них можете знайти у статті.

Плануйте покупки раціонально, уникаючи зайвих витрат на непотрібні речі, які можуть залишитися невикористаними. Ретельна підготовка до народження малюка зменшить стрес і дозволить батькам насолоджуватися цим чудовим етапом життя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду