Які страхові компанії обирають українці під час війни: ТОП підбірка кому можна довіряти

Які страхові компанії обирають українці під час війни: ТОП підбірка кому можна довіряти

14 Червня 2024
315
14 Червня 2024
10:30

Які страхові компанії обирають українці під час війни: ТОП підбірка кому можна довіряти

315
Які страхові компанії обирають українці під час війни: ТОП підбірка кому можна довіряти
Які страхові компанії обирають українці під час війни: ТОП підбірка кому можна довіряти

З початком повномасштабної війни в Україні ринок страхування зазнав суттєвих змін. Деякі компанії згорнули свою діяльність, інші ж адаптувалися до нових умов та продовжують надавати послуги.

В цій ситуації українцям важливо розуміти, яким страховим компаніям можна довіряти, обираючи поліс автоцивілки чи іншої страховки.

Експерти виділили основні критерії вибору надійної страхової компанії

Згідно з останнім оновленням рейтингу і показників оцінки страховиків України, основними факторами, на які слід звертати увагу є:

  1. Фінансова стійкість. Це найважливіший критерій, адже саме від нього залежить здатність компанії виконати свої зобов'язання перед клієнтами у випадку настання страхового випадку. Рівень платоспроможності він повинен бути вище 1,2.
  2. Строки виплат. Закон України "Про обов'язкове страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів" встановлює, що страховик зобов'язаний протягом 15 днів з дня узгодження з потерпілим розміру страхового відшкодування, але не пізніше як через 90 днів з дня отримання заяви про страхове відшкодування, здійснити виплату. Це стосується автоцивілки в Києві та інших містах України.
  3. Відгуки клієнтів/кількість скарг. Прочитайте відгуки про роботу страхової компанії в інтернеті. Це допоможе вам отримати уявлення про досвід інших людей та уникнути проблемних страховиків.

Ознайомтеся також з рейтингом МТСБУ, щоб розглянути інші особливості страхових компаній, які могли б вас зацікавити.

ТОП страховиків

Арсенал Страхування

Компанія «Арсенал Страхування», заснована у 2005 році, швидко здобула репутацію одного з найнадійніших гравців на ринку. Вона пропонує широкий спектр страхових продуктів, зокрема автомобільне страхування КАСКО, яке у 2023 році забезпечило виплати на суму 697 млн грн для понад 13 тисяч клієнтів. Арсенал також відзначається впровадженням інноваційних технологій для швидкого придбання страховок.

Універсальна

Страхова компанія «Універсальна», заснована у 1991 році, є однією з найстаріших на українському ринку. Вона надає послуги зі страхування майна, здоров'я та життя. Компанія активно розвивається і вдосконалює свої продукти, що робить її привабливою для широкого кола клієнтів.

Окрім того, Універсальна входить в ТОП 10 в рейтингу надійності страхових компаній та щорічно отримує рейтинги фінансової надійності uaAA+.

ВУСО

Заснована у 2001 році, ВУСО надає різноманітні страхові продукти, включаючи новаторські рішення в автострахуванні. Зокрема, їх продукт КАСКО Patriot 2.0 покриває воєнні ризики без обмежень на кількість страхових випадків. Протягом 2023 року ВУСО здійснила виплати за понад 6211 випадків.

АРКС (AXA Страхування)

Компанія АРКС, яка є частиною міжнародної групи AXA, відома своєю надійністю та високим рівнем сервісу. Вона займає провідні позиції на ринку завдяки стабільним виплатам і широкому спектру страхових продуктів, включаючи автострахування, страхування майна та здоров'я.

УНІКА

Страхова компанія «УНІКА», яка входить до складу австрійської групи UNIQA Insurance Group, працює в Україні близько 29 років. УНІКА обслуговує понад 1 млн страхових полісів і займає провідні позиції за зборами страхових премій та виплатами. Компанія стабільно знаходиться на верхніх позиціях у різних рейтингах завдяки високій надійності та якості сервісу. знаходиться на верхніх позиціях у різних рейтингах завдяки високій надійності та якості сервісу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду