Як працює SIP-телефонія | Що таке виклик через SIP

Як працює SIP-телефонія | Що таке виклик через SIP

4 Червня 2024
397
4 Червня 2024
13:15

Як працює SIP-телефонія | Що таке виклик через SIP

397
Як працює SIP-телефонія | Що таке виклик через SIP
Як працює SIP-телефонія | Що таке виклик через SIP
Що таке виклик через SIP

SIP (Session Initiation Protocol) — це найбільш універсальна та перспективна технологія для обміну голосовими даними через мережу Інтернет. Завдяки SIP-номеру можна здійснювати та приймати дзвінки з будь-якого пристрою, підключеного до Інтернету, незалежно від місцезнаходження.

Коли користувач SIP-телефонії набирає потрібний номер, виклик через Інтернет надходить на сервер оператора хмарної АТС. Потім він автоматично передається на номер абонента, якому дзвонить користувач. Такий дзвінок може бути спрямований не тільки на SIP-номер, але й на міський або мобільний залежно від способу організації зв’язку на тому боці.

Які переваги SIP-телефонії для бізнесу

Послуга SIP-телефонії як альтернативного способу зв'язку має низку переваг для компаній:

  • Багатоканальність

SIP-телефонія надає можливість приймати на один номер велику кількість одночасних викликів, що дозволяє об'єднати всі вхідні дзвінки на одному номері.

  • Географічна привабливість.

Якщо ваш бізнес має на меті залучити клієнтів з конкретного регіону, SIP-номери з місцевим кодом виглядатимуть для них більш привабливо.

  • Зниження витрат на зв’язок

Відсутність потреби у фізичному обладнанні та технічному обслуговуванні, а також вигідна тарифікація дозволяють знизити витрати на розмови через SIP-телефонію на 25-60%.

  • Швидке підключення та просте налаштування

Для встановлення телефонної системи на основі SIP-протоколу достатньо просто завантажити відповідне програмне забезпечення на пристрої співробітників.

  • Ширший функціонал

Телефонія на базі SIP дає можливість налаштувати такі додаткові функції, як автоматична переадресація викликів, автовідповідач, підключення голосового меню, інтеграція з онлайн-чатами та месенджерами та ін.

  • Легка масштабованість

SIP-телефонія дозволяє збільшувати кількість користувачів при розширенні мережі і таким чином легко згуртовувати регіональні офіси компанії та віддалених співробітників.

  • Відмовостійкість та захищеність

SIP-мережа не має єдиної точки відмови, тобто у випадку збою основної мережі дзвінки спрямовуються через резервну. А використання провайдерами систем шифрування, методів аутентифікації, фільтрації IP-адрес та інших інструментів допомагає захистити віртуальні АТС.

Які переваги SIP-телефонії для дому

665cfc0af2697.webp

Приватні особи, користуючись SIP-номерами для спілкування зі своїми близькими або друзями через Інтернет, отримують наступні переваги:

  • Доступність

Дзвінки з використанням SIP-телефонії можливо здійснювати з ПК, ноутбука, смартфона, планшета, на який встановлено спеціальний застосунок та який підключений до мережі Інтернет.

  • Мобільність та гнучкість

SIP-технологія дозволяє приймати дзвінки на SIP-номери без прив'язки до місцезнаходження та легко додавати нові інструменти за потреби.

  • Висока якість зв'язку

Телефонія на базі SIP-протоколу забезпечує покращену якість звуку для голосового зв’язку порівняно з використанням мобільних та традиційних номерів.

  • Економія коштів

Дзвінки на SIP-номери всередині мережі є безкоштовними, що дозволяє приватним користувачам знизити витрати на телефонний зв'язок.

Отже, SIP-телефонія є популярним та економічним рішенням для організацій та домашніх користувачів, які прагнуть якісного зв'язку та разом з тим економного спілкування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
397
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антон
92 дн. тому
Дуже зручна річ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду