Економія на оренді авто при розумному підході

Економія на оренді авто при розумному підході

28 Травня 2024
320
28 Травня 2024
10:00

Економія на оренді авто при розумному підході

320
Економія на оренді авто при розумному підході
Економія на оренді авто при розумному підході

Як уникнути необґрунтованих витрат при оренді автомобіля

Послугою прокату машин сьогодні користуються багато хто, але не всі знають, як при цьому можна уникнути необґрунтованих витрат. Є кілька універсальних порад, які будуть корисні всім, хто бажає уберегтися від зайвих фінансових витрат.

Рекомендації щодо оренди автомобіля без переплат

Прокат транспортного засобу – це хороша можливість уникнути багатьох труднощів при відсутності власного авто. Послуга може бути затребувана у багатьох випадках: сімейна поїздка, урочистість, відрядження до іншого міста. І практично завжди залишається актуальним питання економії. Така можливість з’явиться, якщо знати певні нюанси.

Ось кілька рекомендацій від фахівців, перевірених на практиці:

  1. Якщо бронювати машину заздалегідь, то послуга обійдеться дешевше. До того ж, у разі оформлення замовлення в останній момент, потрібної моделі може вже не бути в наявності, а інший варіант виявиться дорожчим.

  2. Вибирати автомобіль слід за передбачуваною кількістю пасажирів. Для подорожі вдвох немає сенсу брати напрокат великий п'ятимісний кросовер. Він не тільки буде дорожчим за компактний седан, але й витрата пального у нього набагато більша.

  3. Великі компанії часто надають своїм клієнтам вигідні акційні пропозиції на прокат авто. Київ, Одеса, Харків та інші великі міста країни відрізняються великою конкуренцією, що змушує прокатників у пакеті послуг робити певні знижки. Порівняння цін кількох фірм дозволить знайти оптимальний варіант.

  4. Доставка машини на вокзал або в аеропорт – це зручно, але не вигідно, оскільки значно збільшує вартість прокату. Простіше по прибуттю на місце самостійно відвідати офіс орендодавця і особисто вибрати потрібний транспортний засіб. Може виявитися і так, що прокатна компанія знаходиться зовсім недалеко від місця прибуття.

  5. У рекомендації щодо оренди авто в Києві обов'язково входить пункт про необхідність брати машину з повним баком пального. Клієнт оплачує тільки витрачене пальне, що дозволяє уникнути додаткових витрат на дозаправку.

  6. Відмовившись від додаткових послуг, можна суттєво зменшити вартість поїздки. Не завжди наявність навігатора або роутера в машині є необхідністю.

  7. Розплачуватися за послугу вигідніше кредитною карткою. Більшість прокатників з метою перестраховки для зняття можливого штрафу блокують на рахунку клієнта певну суму. На дебетових картках частина заставних коштів завжди більша, ніж на кредитних. І наступне повернення грошей клієнту займає багато часу.

  8. Не варто зациклюватися на пошуках прокату тільки у великих компаніях. Пропозиції невеликих фірм можуть виявитися набагато вигіднішими. Кількість водіїв, вписаних у договір, також впливає на вартість замовлення.

Звертаємо увагу на всі деталі

Умови прокату в компаніях різні, тому чим більше варіантів буде розглянуто, тим вірогідніше можливість заощадити. Фахівці, даючи рекомендації щодо оренди автомобіля, особливу увагу радять звертати на страховку. Знання всіх нюансів угоди допоможе уникнути необґрунтованих виплат при остаточному розрахунку.

Слід враховувати, що самі договори бувають різними: довгостроковими, короткостроковими, погодинними. Вартість послуги здебільшого адекватна, але бувають і винятки. Також існують відмінності у вікових обмеженнях для водіїв та у кількості років водійського стажу, необхідного для укладання угоди.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду