Чому вартість ЕКЗ різна: як формується ціна на процедуру

Чому вартість ЕКЗ різна: як формується ціна на процедуру

22 Травня 2024
396
22 Травня 2024
08:30

Чому вартість ЕКЗ різна: як формується ціна на процедуру

396
Чому вартість ЕКЗ різна: як формується ціна на процедуру
Чому вартість ЕКЗ різна: як формується ціна на процедуру

Коли наважуєтеся на ЕКЗ, вам слід знати про всі етапи, особливості та нюанси процедури. Зокрема, скільки коштує лікування. Саме тому, як формується ціна процедури і чому вона для кожної пари різна, присвячений цей огляд. Продовжуйте читати, якщо хочете бути повністю підготовленими до такого складного процесу. 

Що впливає на вартість процедури

Особливість екстракорпорального запліднення в тому, що його проводять за межами жіночого тіла. Коли процедуру виконує професійна ЕКЗ клініка, як LITA, вона складається з кількох етапів і має такий вигляд:

  • Спершу пара має проконсультуватися з лікарем-репродуктологом і пройти повне обстеження, щоб з'ясувати причину безпліддя і визначити найкращі механізми лікування.
  • Якщо у пари є показання до ЕКЗ, запускаються протоколи лікування. Перший передбачає контрольовану стимуляцію яєчників, яка сприяє зростанню більш ніж одного фолікула в кожному з яєчників, підвищуючи ефективність лікування.
  • Потім відбувається вилучення дозрілих яйцеклітин. Процес пункції не болючий, а через кілька годин лікар повідомляє про якість яйцеклітин і чи готові вони до запліднення.
  • Якщо яйцеклітина готова, партнер має здати сперму, яку також вивчать і визначать її готовність до запліднення.
  • Наступний крок - запліднення яйцеклітин спермою. Процес виконують у пробірці за межами жіночого організму. Сперматозоїди оточують яйцеклітину і намагаються проникнути всередину. Везе тільки одному і його ядро зливається з ядром яйцеклітини. Після запліднення починається культивування ембріонів, які поміщають у спеціальне середовище з температурою 37 градусів Цельсія на 2-5 днів.
  • У разі успішної культивації виконується перенесення ембріонів у порожнину матки. Маніпуляція безболісна. Наступні дні жінці залишається лише очікувати настання вагітності. 

Як бачите, процедура екстракорпорального запліднення складається з безлічі кроків. Тому відповісти однозначно на запитання, скільки коштує зробити ЕКЗ у вашій індивідуальній ситуації, можуть тільки спеціалісти фахової клініки, як працюють тут https://litaclinic.com/skilki-koshtue-ekz/, і тільки після консультації та повного обстеження кожного з пари. Крім того, на вартість лікування впливає те, чи потрібне партнерам попереднє лікування і скільки протоколів стимуляції може знадобиться жінці.

 

Також важливо пам'ятати, що ймовірність настання вагітності при ЕКЗ з першої спроби становить 67%, оскільки жоден метод лікування безпліддя не здатний дати 100% гарантію успіху. Тож, можливо, буде потрібно повторити курс, а це також впливає на формування остаточної вартості. Тому краще записатися на консультацію до досвідченого лікаря-репродуктолога і з'ясувати всі деталі під час особистої зустрічі!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду