НТН таки отримала ліцензію на 75 частот без рішення Національної ради

12 Січня 2005
818
12 Січня 2005
18:03

НТН таки отримала ліцензію на 75 частот без рішення Національної ради

818
НТН таки отримала ліцензію на 75 частот без рішення Національної ради
ТРО „Телестудія „Служба інформації”, що з 1 листопада 2004 року виходить у київському ефірі як телеканал НТН, таки отримала в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення бланк ліцензії на 75 ефірних частот на мовлення у різних містах України.

Цю інформацію підтвердив кореспонденту „Детектор медіа” в.о Голови Нацради Віктор Понеділко.

Нагадаємо, що у кінці 2003 року змінилися власники каналу „Телестудія „Служба інформації”, яким дісталася і частота у Києві. Новим власником каналу стало ТОВ „Донецьксхідінвест”. Згідно неофіційної інформації, канал активно розвивався при підтримці Е.Прутника, радника тогочасного прем’єр-міністра України В.Януковича.

Улітку цього року розгорівся скандал через претензії каналу НТН одразу на 75 ефірних частот у різних містах України, про що „Детектор медіа” детально писала.

Не отримавши ліцензії ТРО звернулася до суду й отримала позитивне рішення на свою користь: суд зобов`язав Нацраду внести ці частоти у ліцензію телекомпанії.

Заступник голови Нацради Віталій Шевченко наполягав на тому, що Національна рада має подати апеляцію на рішення суду, яким ліцензійний орган спонукали видати телерадіоорганізації частоти поза конкурсом. Тим паче, наголошував В.Шевченко, що НТН проплачував прорахунок лише частини цих частот.

За невиконання рішення до Нацради надійшло вже декілька виконавчих приписів. Але рішення щодо виконання наказу судді цей орган так і не ухвалив.

Та як стало відомо „Детектор медіа”, бланк нової ліцензії телекомпанії НТН таки було видано.

„Компанія має ліцензію, - підтвердив „Детектор медіа” Віктор Понеділко. – парадокс в тому, що компанія має ліцензію на Київ, але в ній - ще 75 частот на мовлення у різних містах України. Ліцензію віддали без рішення Національної ради”.

Очевидно, що ліцензію підписав Голова Нацради Борис Холод. Саме він прийняв рішення відкликати апеляцію Нацради на судове рішення, яким Нацраду було зобов’язано видати ліцензію каналу НТН.

Інф. „Детектор медіа”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
818
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду