Що таке олійка для волосся і в чому її переваги

Що таке олійка для волосся і в чому її переваги

12 Березня 2024
324
12 Березня 2024
11:06

Що таке олійка для волосся і в чому її переваги

324
Що таке олійка для волосся і в чому її переваги
Що таке олійка для волосся і в чому її переваги

Кількість доглядових засобів, які сьогодні запропоновані в магазинах, вражає. З їх допомогою вдається зробити свої локони здоровими та дуже красивими. Один із таких засобів – це олійка для волосся, про яку знають поки що далеко не всі. Однак вона має чимало корисних властивостей.

Що таке олійка для волосся та для чого вона потрібна

Насамперед варто розібратися, що ж собою являє олійка. По-перше, це натуральний продукт, в основі якого – виключно рослинні компоненти. Саме вони й дають той живильний склад – вітаміни та поживні елементи.

На такий натуральний продукт добре відгукується шкіра голови, не виникають алергічні реакції, але підходить вона для всіх типів волосся. Головний доглядовий ефект, на який можна розраховувати, – це живлення. Олія забезпечує:

  • насичення поживними речовинами;
  • відновлення ліпідного шару;
  • активний ріст;
  • зміцнення захисних властивостей;
  • відновлення еластичності сильно пошкодженого, ламкого волосся.

Після початку використання помітите, що локони стають м’якішим, еластичнішими, з’являється здоровий блиск. Крім того, подібний доглядовий засіб здатний запобігти ламкості волосся, захистити його від пересушування при укладці, відновити та зміцнити. Зауважимо, що, крім натуральних, існують синтетичні олії, які також дають заявлені ефекти й допомагають оздоровити ваші локони.

Особливості та правила використання

Ефективність доглядового засобу багато в чому залежить від якості. Наприклад, заслуговує на увагу олійка Moroccanoil. Однак дуже важливе також правильне використання. Отже, варто дотримуватись наступних умов:

  • засіб перед нанесенням потрібно нагріти на паровій бані до комфортної температури;
  • олію можна додавати до масок чи використовувати в чистому вигляді;
  • не варто наносити засіб перед фарбуванням, оскільки є ризик, що пігмент візьметься нерівномірно.

До використання такого доглядового засобу варто ставитись уважно й завжди попередньо ознайомлюватись з інструкцією від виробників, оскільки вона може дещо відрізнятись.

Далі варто розібратися ще в деяких важливих моментах. Так, натуральну олію обов’язково потрібно змивати, тож її можна наносити як на сухе чисте волосся, так і на забруднене. Звертайте увагу: одні засоби вимагають розподілення лише по пасмах, інші можна втирати також у шкіру голови. Тому обов’язково уважно читайте інструкцію.

Коли починаєте наносити засіб, потрібно використовувати невелику його кількість і спочатку розподілити по кінчиках і далі поступово підійматись ближче до коренів. Зауважимо, що при розподіленні по шкірі потрібно вбивати засіб легкими рухами, постукуючи, а не втирати, адже в такому разі ризикуєте пошкодити фолікули.

Посилити ефект засобів здатна поліетиленова шапочка, яка зберігає температуру, а це сприяє проникненню поживних речовин у глибинні структури волосся.

Якщо говорити про синтетичні олії, то їх змивати зазвичай не треба, адже вони також виконують захисну функцію. Однак і наносити їх необхідно на чисте волосся. Їх також здебільшого використовують лише для самих локонів, а не для шкіри, інакше є ризик прискореного їх забруднення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду