"Укрпошта" не віддає "Свободі" її наклад , ГПУ не відповідає на скарги

17 Грудня 2004
972
17 Грудня 2004
14:27

"Укрпошта" не віддає "Свободі" її наклад , ГПУ не відповідає на скарги

972
"Укрпошта" не віддає "Свободі" її наклад , ГПУ не відповідає на скарги
Газета “Свобода” досі не може повернути собі вилучений наклад видання від 9 листопада 2004 року (№38).

За повідомленням ІМІ, про це у розмові з ними сказав головний редактор видання Олег Ляшко. Він зазначив, що відразу після вилучення накладу вони звернулися зі скаргою на дії підприємства “Укрпошта” до Генеральної прокуратури України, у якій вимагала притягнути до кримінальної відповідальності за перешкоджання журналістській діяльності голову Донецької облдержадміністрації Анатолія Близнюка та директора Донецької дирекції УДППЗ “Укрпошта” Миколу Дремова. Проте, до сьогоднішнього дня жодної відповіді у “Свободі” від ГПУ не отримали.

Як повідомлялося, 9 листопада 2004 року Донецька дирекція УДППЗ “Укрпошта” відмовилася доставити кільком тисячам передплатників Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Харківської областей та Криму газету “Свобода” №38. Директор Донецької дирекції УДППЗ “Укрпошта” Микола Дремов повідомив представнику редакції Михайлу Халаджі про існування рішення одного із райсудів міста Донецька про заборону розповсюдження газети, однак відмовився надати його копію.

Тим часом сім київських друкарень, до яких редакція звернулася з пропозицією виготовити наступний номер газети, відмовилися від співпраці, пославшись на ті чи інші причини.

Наразі, за словами Олега Ляшка, “Укрпошта” здійснює доставку випусків газети без перебоїв.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду