Як правильно вибрати корм для кота: огляд класів і типів

Як правильно вибрати корм для кота: огляд класів і типів

23 Лютого 2024
424
23 Лютого 2024
15:30

Як правильно вибрати корм для кота: огляд класів і типів

424
Як правильно вибрати корм для кота: огляд класів і типів
Як правильно вибрати корм для кота: огляд класів і типів

Правильно збалансований харчовий раціон забезпечить коту необхідну кількість поживних речовин і позитивно вплине на його фізичну та психічний стан. Корм має великий вплив на здоров'я кота, враховуючи його потреби в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах та мінералах. Неправильне харчування може призвести до недостатнього надходження важливих речовин, які можуть спричинити проблеми зі шкірою, шерстю, травленням та імунною системою кота. 

У цій статті разом з офіційним інтернет-магазином бренду Optimeal розглянемо детальніше, як вибрати корм для котів, поговоримо про його класи та типи.  

Які потреби кота в харчуванні?

Коти - це хижаки за своєю природою, і їх харчові потреби відображають цю особливість. Основними складовими раціону кота як хижака є білки, жири, вітаміни та мінерали, які грають ключову роль у забезпеченні оптимального здоров'я та функціонування його організму. Білок є основним будівельним матеріалом для тіла кота і відіграє ключову роль у рості, розвитку та підтриманні м'язової маси. Він необхідний для підтримки здоров'я шерсті, шкіри, органів та систем організму. Тому важливо, щоб корм кота містив достатню кількість високоякісних білків, які походять від м'яса або риби.

Жирні кислоти сприяють забезпеченню енергії, підтриманні гарного стану шерсті та правильної роботи нервової системи кота. Важливо, щоб жирні в раціоні кота були здоровими, такими як Омега-3 та Омега-6 жирні кислоти, які можна знайти в рибі чи спеціальних добавках.

Класи кормів для котів

Кожен виробник пропонує корми зі своїми особливостями. Загалом, вони діляться на наступні класи:

  • Економ клас. 

Цей варіант обирають, оскільки він найбільш бюджетний. Така вартість пропонується через склад. Наприклад, м’ясо заміняють соєю, а кількість ароматизаторів більша, ніж в дорожчих кормах. 

  • Преміум клас. 

Преміум клас - це більш здорове харчування, адже в складі присутні корисні елементи. В такому випадку, вміст м’яса складає не менше ніж 20%, а смак подобається домашнім улюбленцям. 

  • Супер преміум та холістик клас. 

Супер преміум корми швидко засвоюються організмом та задовольняють всі потреби організму в вітамінах. Холістик клас складається з високосортних інгредієнтів та мають солодкий смак, який оцінять кішки. 

Типи кормів для котів

Сухий корм для котів має кілька переваг, зокрема довший термін зберігання, можливість сприяти здоров'ю зубів, легкість в дозуванні та зручність у використанні. З іншого боку, сухий корм може бути менш поживним для деяких котів, оскільки містить менше вологи та білка. 

Вологий корм містить більше вологи та білка, що корисно впливає на здоров'я нирок та шлунково-кишкового тракту кота. Він особливо привабливий для котів, які мають проблеми зі шлунковим трактом або низьку поживність їжі. Однак вологий корм може бути дорожчим та швидше псується. 

Сире та натуральне харчування стає все популярнішим серед власників кішок, оскільки воно близьке до природного харчування та може містити більше поживних речовин. Проте, воно також може бути складним у збалансуванні харчування та потенційно несправним з погляду безпеки, оскільки сира їжа може містити бактерії та паразити, які можуть бути шкідливими для котів.

Як вибрати корм залежно від індивідуальних потреб кота

Особливі потреби у кожного кота відрізняються, тому їх варто враховувати перед купівлею корму. Наприклад, деякі улюбленці можуть мати алергію або певні проблеми зі здоров’ям, через які потрібно дотримуватися певної дієти.

Щоб вдало підібрати харчування, потрібно врахувати вік і рівень активності кота. Корм повинен відповідати фізіології та мати хороший склад з достатньою кількістю білків, жирів і вуглеводів. Якщо ж вам не підійшов обраний корм, проведіть більш ретельний аналіз, та підберіть інший. Головне - вводити новий раціон поступово, спостерігаючи за реакцією, вагою та станом своєї тварини. 

Висновок

Отже, щоб вибрати хороший корм важливо звертати увагу на вік кішки, її особливості, склад корму та вартість. Враховуючи індивідуальні потреби домашнього улюбленця, ви зможете підтримувати його активність та здоров’я на належному рівні. Якщо ж ви не впевнені в тому, чи є у вашого кота певні проблеми або алергічні реакції, або сумніваєтесь у правильному виборі корму, зверніть до ветеринара. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду