Ортопедичний матрац: які його переваги та як правильно підібрати

30 Січня 2024
383
30 Січня 2024
15:30

Ортопедичний матрац: які його переваги та як правильно підібрати

383
Ортопедичний матрац: які його переваги та як правильно підібрати
Ортопедичний матрац: які його переваги та як правильно підібрати
Сон — важливий фактор, який впливає на безліч фізіологічних процесів в організмі людини. Необхідно заздалегідь подбати про забезпечення комфортного спального місця. Адже воно не лише дозволяє чудово виспатися та насолодитися відпочинком, але й підтримує хребет та суглоби в правильному анатомічному положенні. Це впливає на стан усього опорно-рухового апарату та самопочуття загалом. Найкращим рішенням буде придбати саме ортопедичний матрац. Він має особливу жорсткість, яка зменшує навантаження на хребет під час сну та дозволяє повністю розслабитися. Спальна поверхня позитивно впливає на стан м’язів та суглоби. Навіть у тому разі, якщо ви маєте проблеми зі спиною чи шиєю, таке спальне місце покращить стан та зменшить біль.

Купити ортопедичний матрац https://matrasroll.com.ua/ortopedicheskie-matrasy/ — гарне рішення для тих, хто хоче спокійно спати без будь-якого дискомфорту. Однак перед покупкою важливо проаналізувати основні критерії вибору, аби придбати оптимальну модель саме з урахуванням своїх потреб та анатомічних особливостей тіла. У цій статті ми розповімо про головні параметри, на які варто звернути увагу.

У чому ж особливість матраців з ортопедичним ефектом?

Головне завдання такого виробу полягає в тому, щоб підтримувати правильне положення хребта людини під час сну. Це досягається за допомогою використання пружних наповнювачів. Отже, ортопедичні матраци виконують важливі функції, серед яких:

  1. Забезпечення підтримки фізіологічного (природного) положення хребта. Це служить профілактикою розвитку сколіозу та інших захворювань опорно-рухового апарату.
  2. Рівномірне розподілення навантаження по всьому тілу, що допомагає уникнути болісних відчуттів після сну.
  3. Профілактика поширених хвороб хребта: сколіоз, артрит, остеохондроз.

Якщо ви шукаєте ідеальну спальну поверхню, інтернет-магазин матраців MatrasRoll пропонує безліч варіантів на будь-який смак. Якщо у вас є сумніви стосовно вибору моделі, сміливо звертайтеся до консультантів, вони допоможуть підібрати модель згідно з вашими потребами та бюджетом.

Особливості вибору жорсткості матраца

Для вибору матраца варто враховувати не лише особисті вподобання, а й такі фактори, як вік, вага та наявність захворювань опорно-рухової системи. Стандартно жорсткість оцінюється за шкалою від 1 до 5, де 1 — м'яка поверхня, а 5 — дуже жорстка.

М'які матраци найбільше підходять для літніх людей та тих, хто має травми спини. Середня жорсткість вважається універсальною, вона рекомендується для більшості здорових людей із вагою до 90 кг. Жорсткі моделі ідеальні для спортсменів та тих, хто має зайву вагу, а також для дітей і підлітків, оскільки такі вироби допомагають правильно формувати постать.

Важливо враховувати, що жорсткість матраца пов'язана з його можливістю витримувати навантаження. Наприклад, люди з вагою 80 кг і 55 кг по-різному відчувають жорсткість на матраці, розрахованому на навантаження до 110 кг. У випадку великої різниці у вазі між подружжям рекомендується купувати двоспальні моделі з багатошаровим наповненням або з продуманою системою пружин.

Якщо у вас є захворювання опорно-рухового апарату, найкраще рішення — вибрати жорсткий матрац для правильної підтримки спини та шиї.

Відмінності безпружинних і пружинних виробів

При вивченні асортименту матраців перед покупкою стає актуальним питання про вибір між пружинним та безпружинним ортопедичним виробом. Обидва типи мають свої переваги та недоліки, і розуміння їх допоможе успішно придбати потрібну модель.

Пружинні матраци містять металеві спіралі, які забезпечують підтримку тіла сплячого. Пружини можуть бути залежними одна від одної або незалежними. Другий тип значно надійніше витримує навантаження та забезпечує кращу підтримку хребта під час сну. Він рівномірно розподіляє навантаження на спину та суглоби та не створює ефекту «гамака» з часом. Крім того, виріб сприяє розслабленню м’язів та швидкому засинанню.

Безпружинні матраци виготовляються з одним або декількома наповнювачами, які мають різну пружність, еластичність і повітропроникність. Основними матеріалами, що використовуються для наповнення, є латекс, кокосова койра, пінополіуретан, струттофайбер, Memory Foam та інші.

Параметри матраца

Розмір матраца повинен відповідати габаритам ліжка, при цьому довжину варто вибирати, враховуючи зріст осіб, які будуть спати на ньому, і додати 15–20 см. Що стосується ширини, вона визначається з розрахунку 70–80 см на одну людину.

Важливо, щоб висота матраца була оптимальною для зручності при підйомі. Для високих осіб варто враховувати, що чим вище спальне місце, тим легше підійматися, зменшуючи навантаження на спину, поперек і коліна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду