Зранку „Інтер”, Перший національний та „1+1” працювали в одному режимі. А журналісти Першого Національного відмовляються йти на зйомку

24 Листопада 2004
1100
24 Листопада 2004
13:06

Зранку „Інтер”, Перший національний та „1+1” працювали в одному режимі. А журналісти Першого Національного відмовляються йти на зйомку

1100
Зранку „Інтер”, Перший національний та „1+1”  працювали в одному режимі. А журналісти Першого Національного відмовляються йти на зйомку
Сьогодні зранку телеканали „Інтер”, Перший національний та „1+1” почали працювати в одному режимі. А саме, на цих каналах замість новин йшло пряме включення з „Демократичного цетру” в штабі Януковича. На Першому Національному та „Інтері” трансляція відбувалася одночасно, а „1+1” розбавляв її серіалами.

Вчора на мітингу на майдані незалежності Микола Томенко повідомив про те, що ці канали виходитимуть в режимі одного каналу.

Щоб з”ясувати, що насправді відбувається, „Детектор медіа” звернулася за інформацією у прес-служби та новинні служби каналів. На Першому національному у прес-службі такої інформації не було, випусковий редактор Віктор Харламов порадив звернутися до керівництва, яке, як виявилося, знаходилося на нараді. Подібна ситуація склалася і з „1+1”. Прес-служба повідомила, „що не контактує з „Детектор медіаю”, а керівництво також начебто на нараді за межами офісу.

Зараз „Детектор медіа” чекає відповідь на запит від „Інтеру”.

Однак ситуацію на Першому національному погодилась прокоментувати Ольга Кашпур, „Вісті”:

„Чи виходять канали в одному режимі, я не знаю. Частина журналістів у нас зараз відмовляється працювати взагалі, на будь-яких зйомках. Вчора нам пообіцяли зробити виважений випуск, але в ефірі ми побачили лише два нормальних сюжета, а решта- звичайна гидота, яка перекрила ці сюжети. Ми зрозуміли, що нас черговий раз обдурили, тому сьогодні ми просто відмовляємось працювати. Таке рішення прийняла більша частина журналістів. Зараз ми викликаємо на підмогу решту, яким всеодно. І керівництво зараз дуже занепокоено.

Реакція керівництва? Спочатку попросили одну дівчину написати заяву, а інший керівник повернув заяву зі словами, що вони роблять все можливе щоб ми також вижили у цій ситуації, не треба ніяких заяв, робіть все, що хочите.

Я не думаю, що наразі буде якійсь пресинг, але журналісти вперше наполегливо сказали своє Ні, навіть ті, що раніше вагалися.

Хоча я не можу сказати, що наші журналісти зараз одностайні, тому що у нас є резервний золотий запас, яких якщо зараз викличуть, то увони зроблять випуск, і зроблять його „так як треба”. Але ті журналісти, які зазвичай роблять цей випуск, провідні працівники відмовляються це робити”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1100
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду