Панельні сталеві радіатори опалення: за та проти

Панельні сталеві радіатори опалення: за та проти

2 Червня 2023
951
2 Червня 2023
17:31

Панельні сталеві радіатори опалення: за та проти

951
Панельні сталеві радіатори опалення: за та проти
Панельні сталеві радіатори опалення: за та проти

Вимоги до радіаторів опалення змінюються з кожним роком. На перший план виходить енергоефективність, екологічність та ергономічність засобів. Обʼємні чавунні батареї поступаються місцем компактним сталевим аналогам.

Вони швидко нагріваються та добре гріють. Достатньо кілька хвилин від початку запуску й радіатор теплішає, а за кілька годин у приміщенні встановлюється комфортна температура. Але це далеко не всі переваги, які мають сталеві радіатори. Детальніше про плюси та мінуси, нам розповіли у компанії “Тепло Гарант”.ʼ

Зручний розмір

У порівнянні з застарілими батареями з чавуну та металу, які займали чи не півстіни, панельні сталеві Радіатори опалення Теплогарант компактні. Враховуючи площу приміщення, покупець може вибрати необхідний розмір радіатора, бо їх виробляють у широкому розмірному діапазоні, а саме:

  • висота - від 300 до 900 мм;
  • ширина - від 400 до 720 мм.

Висока тепловіддача

Сталеві радіатори добре прогрівають простір. Прилад 600 х 800 мм має тепловіддачу 1045 Вт - цей показник залежить від розміру.

Довговічність

Сталь - міцний та надійний матеріал, й такими самими якостями наділяє вироблені з неї предмети. Зазвичай сталеві батареї працюють без нарікань десятиріччя і більше.

Простий або дуже оригінальний дизайн

Якщо йдеться про класичні панельні моделі, то це просто монолітний виріб, без труб та додаткових елементів. Через це вони не перевантажують інтерʼєр та гармонійно виглядають у будь-якому приміщенні. Є моделі з повністю рівною поверхнею, без виямків. 

Проте є у категорії сталевих батарей та рушникосушок багато дизайнерських моделей, різної форми та кольору. Тобто опалювальний прилад зі сталі знайдеться для на будь-який смак та кишеню, для різних приміщень та інтерʼєрів.

Простота догляду

Сталеві радіатори невибагливі щодо клінінгу. На відміну від секційних біметалевих аналогів, їх дуже легко очищувати від пилу.

Екологічність

Те, наскільки прилад відповідає стандартам екології та безпеки, залежить від його виробника. Тож обирайте бренди, які фарбують батареї якісними фарбами без формальдегідів та важких металів.

У чому сталеві радіатори поступаються конкурентам

У цілому вироби зі сталі мають два недоліки, які не псують загальне враження про цю категорію товарів. Проте зважати на них варто. По-перше, це низька стійкість до гідро- та пневмоударів. Через часті проблеми з внутрішнім тиском прилад скоріше виходить з ладу. 

По-друге, безпорадність перед корозією. Під час зливання води з мережі контакт з повітрям може викликати окислення металу. Простими словами, поверхня заіржавіє.

Купувати сталеві радіатори чи віддати перевагу алюмінієвим або виробам з біметалу — вирішувати вам. Враховуйте під час вибору всі плюси та мінуси тих чи інших радіаторів та, звісно, потенційну опалювальну площу. Тоді точно не помилитесь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду