Таблетована сіль для очищення та пом’якшення води: базові характеристики

Таблетована сіль для очищення та пом’якшення води: базові характеристики

27 Травня 2023
1266
27 Травня 2023
12:37

Таблетована сіль для очищення та пом’якшення води: базові характеристики

1266
Таблетована сіль для очищення та пом’якшення води: базові характеристики
Таблетована сіль для очищення та пом’якшення води: базові характеристики

Якість водопровідної води не завжди відповідає санітарним нормам. Ця проблема стає актуальною ще на етапі водозабору, а після хлорування та проходження водопроводами посилюється ще більше. Крім вмісту шкідливих мінералів, органічного сміття та інших забруднень, у воді часто завищено коефіцієнт жорсткості, що призводить до утворення накипу у нагрівальних елементах домашньої побутової техніки.

Для очищення та знезараження застосовуються різні методи фільтрації: від простих побутових фільтрів до складних зворотньоосмотичних систем та інших агрегатів. Технічне обслуговування фільтрів передбачає використання сольових таблеток, які допомагають запустити іонообмінний процес. Розчиняючись, сіль таблетована для пом'якшення води виділяє іони натрію та хлориду, які вона обмінює на іони кальцію та магнію, що містяться в рідині. Як наслідок, усі шкідливі елементи осідають на фільтрі, а вода стає м'якше та чистіше.

Особливості таблетованої солі

Для виробництва такої солі використовується харчова кам'яна сировина, очищена та оброблена особливим способом. У готовому вигляді це промиті сухі кристали NaCl, які подрібнюють до однорідної маси та пресують у таблетки різного розміру механічним або гідравлічним способом.

Сіль для заправки картриджів для фільтрів, подібна як по посиланню https://ecosoft.ua/ua/raskhodnye-materialy-drink/ не містить домішок, а під час дроблення не утворює дрібного пилу. Завдяки спеціальній структурі досягається так званий ефект танення: таблетки розчиняються у воді рівномірно, не потребуючи додаткового перемішування розчину ручним або автоматизованим способом.

Порівняно із звичайною сіллю, таблетована не злежується, завдяки чому більш економно витрачається — до 30%, залежно від типу очисної системи, встановленої на підприємстві чи у побутових приміщеннях. Процес розчинення відбувається з однаковою швидкістю, дозволяючи підтримувати правильну концентрацію соляного розчину та контролювати процес регенерації води.

Таблетована сіль фасується в пластикові пакети із застібкою-блискавкою, що забезпечує правильне транспортування й зберігання. Також використовуються контейнери з герметичними кришками або мішки з прозорого пластику. Вага упаковки варіюється від кількох кілограмів до декількох десятків. На упаковці зазвичай зазначаються основні характеристики, такі як вага, тип солі (наприклад, чи підходить для м'якої води), виробник, інструкції щодо використання та зберігання.

У яких фільтрах використовується таблетована сіль

Умовно весь асортимент можна розділити на такі категорії:

  • вугільні;
  • іонообмінні;
  • магнітні;
  • системи зворотного осмосу;
  • пом'якшувачі для зниження жорсткості води.

Принцип роботи кожного фільтра заснований на утриманні або заміщенні шкідливих мікроелементів і, як наслідок, запобіганні появі накипу на внутрішній поверхні побутової техніки (пральні машини, чайники, нагрівальні баки).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду