Який iPhone варто купити в 2023 році?

Який iPhone варто купити в 2023 році?

24 Травня 2023
2093
24 Травня 2023
18:21

Який iPhone варто купити в 2023 році?

2093
Який iPhone варто купити в 2023 році?
Який iPhone варто купити в 2023 році?

У світі величезної конкуренції на ринку смартфонів iPhone, безумовно, немає очевидного вибору. І все ж мільйони людей обирають телефони з надкушеним яблуком на задній панелі, на радість компанії з Купертіно, її партнерам та інвесторам. Якими б не були ваші мотиви, ми розглянемо, які смартфони від Apple варто купувати у 2023 році. 

Чим новіший iPhone, тим довша підтримка виробника

Перш за все, покупка нового смартфона від Apple не обов'язково означає витратити більше, ніж на стару, вживану машину. Такий б/у iPhone 11 з 64 ГБ вбудованої пам'яті можна купити менш ніж за 12 000 грн. Але чи буде це гарною інвестицією на найближчі два-три роки? В середньому, я б сказав, що так.

б/у iPhone 11, максмильная економія

Перш за все, iPhone 11 не підтримує технологію 5G. В Україні в 2023 році, можливо це не буде великою проблемою, але оператори GSM роблять все можливе, щоб розширити зону дії цієї мережі. Я також ціную високу швидкість завантаження і можливість іноді запускати ігри на потокових сервісах, тому - принаймні для мене - відсутність можливостей 5G дискваліфікує будь-який смартфон сьогодні.

Ну, і як я вже згадував у заголовку, чим старіший телефон, тим коротша підтримка виробника. Я говорю не тільки про самі оновлення iOS, але й - що ще важливіше - про патчі безпеки. Тому, крім очевидної переваги у використовуваних технологіях, новіший і дорожчий смартфон Apple варто розглянути саме через більш тривалий доступ до патчів безпеки.

б/у iPhone 13, найрозумніший вибір

Перестрибнемо на два покоління вперед і перевіримо ціну на iPhone 13, пропозицію Apple 2021 року. Ну, і тут я вже трохи спантеличений - телефон з 128 ГБ вбудованої пам'яті, який можна урвати менш ніж за 17 000 грн. У порівнянні з 11-ю моделлю, тут є більш потужний акумулятор (3240 мАг), покращений екран (OLED і 800 ніт), а також більше пам'яті і триваліша підтримка виробника.

На даний момент було б найрозумніше вибрати саме цю модель, а не 14-ту, ціни на яку сягають 5699 фунтів стерлінгів, якщо ми не потрапимо на одну з рекламних акцій. Хоча б тому, що відмінності в технічних характеристиках новітнього обладнання Apple недостатньо переконливі, щоб розглядати стандартну модель з торішньої серії смартфонів. Ситуація кардинально змінюється, коли ми розглядаємо варіант для професіоналів.

Новий iPhone 14 Pro - для тих, хто працює зі смартфоном

Якщо ви багато знімаєте відео або працюєте з камерою, ви можете виявити, що стандартний смартфон Apple може запропонувати недостатньо можливостей. У такому випадку вам варто звернути увагу на iPhone 14 Pro, який є великим кроком вперед у порівнянні з iPhone 13 Pro.

Перш за все, це величезний стрибок у якості основної камери (48 Мпікс проти 12 Мпікс у попередній моделі!) В останньому смартфоні Apple також з'явилася функція Always on Display і унікальна функція Dynamic Island, яка відображає інформацію з активних додатків у верхній частині екрану.

Професійний смартфон Apple також має трохи потужніший акумулятор, ніж його попередник (3200 мАг проти 3095 мАг у попередника), а також новіший процесор A16 Bionic. Навіть якщо це досить дорога покупка, мені однозначно легше виправдати такий перехід, ніж перехід між стандартними 13 і 14. А ще є впевненість, що ми отримаємо найдовшу на даний момент підтримку виробника з оновленнями, можливо, навіть до 2030 року!

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду