Як великий бізнес працює на перемогу

Як великий бізнес працює на перемогу

27 Квітня 2023
434
27 Квітня 2023
11:34

Як великий бізнес працює на перемогу

434
Як великий бізнес працює на перемогу
Як великий бізнес працює на перемогу

Проєкт «Сталевий фронт» — ініціатива українського бізнесмена Ріната Ахметова. Хоча підприємець втратив до двох третин свого бізнесу після початку повномасштабної російської збройної агресії, він з перших днів війни почав переводити вцілілі підприємства на військові рейки. Головна мета — допомогти ЗСУ якомога швидше очистити українську землю від окупантів.

Мобільні сховища й плити для бронежилетів

Особливий внесок у майбутню перемогу робить підприємство «Метінвест», яким володіє Рінат Ахметов. Спеціалісти заводу з перших же днів війни почали виготовляти міцні протитанкові, а також протидесантні їжаки, ланцюги для підвищення прохідності військового транспорту і колісних установок.

Як тільки стало відомо про нестачу бронежилетів, технологи підприємства почали розробку унікального металевого сплаву для захисних плит. Одночасно було створено особливу технологію обробки та нарізки матеріалу. Одразу після проведення випробувань та офіційної сертифікації нові бронежилети були безоплатно передані підрозділам, які їх найбільше потребували. Одна тільки перша партія спорядження налічувала 90 тис. штук.

Аби ще більше убезпечити українських захисників, «Метінвест» почав виготовляти модульні укриття для спорудження бліндажів. Це мобільні сталеві конструкції, які можна зводити, розбирати й перевозити без використання важкої підйомної техніки. Водночас укриття, занурені на півтора метра під землю, здатні витримувати вибух снаряда 150 мм. Ці конструкції також передаються на фронт абсолютно безкоштовно.

Оскільки потужностей «Метінвест» не вистачає для реалізації усіх запланованих ініціатив, підприємство передає матеріали. Завод постачає метал спеціалістам «Укртрансгаза», що виготовляють саперні інструменти для дистанційного розмінування, польові печі для військових. Також підприємство виділяє пісок, щебінь для захисту цивільної інфраструктури, а також зведення блокпостів, міських укріплень, мінібастіонів. Додатково на фронт передаються закуплені за кошти «Метінвесту» аптечки, автомобільна техніка, безпілотники.

Відновлення електромереж, безкоштовне живлення інфраструктури

Компанія ДТЕК, якою володіє Ахметов, активно працює над відновленням ліній електропостачання, пошкоджених внаслідок воєнних дій. Враховуючи масштаби руйнувань, енергетики взялися за ремонт життєво необхідної інфраструктури навіть у регіонах, де немає мереж підприємства. Додатково ДТЕК безкоштовно забезпечує низку медичних і військових об’єктів електрикою. Все заради того, аби зробити життя людей під час війни більш комфортним, а також забезпечити належний захист державної території.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду