Міжнародні журналістські організації обурені можливим закриттям 5го каналуРадіо Свобода

21 Жовтня 2004
724
21 Жовтня 2004
10:51

Міжнародні журналістські організації обурені можливим закриттям 5го каналуРадіо Свобода

724
Міжнародні журналістські організації обурені можливим закриттям 5го каналуРадіо Свобода
20 жовтня «Репортери без кордонів» та «Міжнародна Федерація журналістів» виступили ыз заявами, в яких назвали спроби закриття "5 каналу" ганебними і обурливими.

Вони вважають, що арешт рахунків «5 каналу», єдиного альтернативного до офіційних телеканалу в Україні та скасування його ліцензії на мовлення у Києві ставить під удар не лише свободу слова в Україні, але і права виборців напередодні президентських виборів,- повідомляє Радіо Свобода.

Справу із замороженням рахунків каналу через позов Сівковича організація «Репортери без кордонів» вважає виключно політичною акцією, спрямованою на знищення непідконтрольного владі засобу масової інформації напередодні виборів.

За словами голови європейського відділення організації Сорії Блатманн: "неприпустимо, щоб у суперечці між двома політиками страждали засоби масової інформації, журналісти та виборці... Через дії суду страждає неупереджена інформація. Це аномалія, яка не стається у демократичній країні".

Сорія Блатманн нагадує, що вже не вперше в Україні створюються перешкоди для діяльності альтернативних засобів масової інформації: «Це було і з газетою «Сільські вісті», і з радіо «Свобода», і з радіо «Континент» і з багатьма іншими незалежними чи опозиційними засобами масової інформації. Але ця справа настільки кричуща, що влада повинна втрутитись. Суд має скасувати своє рішення».

Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
724
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду