Скоєно напад на друкарню, де законно виготовлялась агітпродукція Віктора ЮщенкаRazom.org.ua

8 Жовтня 2004
844
8 Жовтня 2004
10:43

Скоєно напад на друкарню, де законно виготовлялась агітпродукція Віктора ЮщенкаRazom.org.ua

844
Скоєно напад на друкарню, де законно виготовлялась агітпродукція Віктора ЮщенкаRazom.org.ua
В ніч з 7 на 8 жовтня скоєно напад на одну з київських друкарень, яка офіційно виготовляла матеріали передвиборчої агітації кандидата на пост Президента Віктора Ющенка,- повідомляється на сйаті "НУ".

Як повідомив народний депутат Євген Жовтяк, звечора на територію друкарні вдерся член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич з групою депутатів, а під ранок його змінив "регіонал" Віталій Хомутиннік.

За словами Жовтяка, "друкарня виконує цілком легальне замовлення штабу Ющенка, але представники правлячого режиму запідозрили, що замовлення не відповідає тиражеві та цілу ніч в брутальній формі намагалися це з’ясувати ".

За його ж інформацією, "зараз приміщення друкарні опечатано представниками податкової міліції, а біля самої будівлі чергує кілька машин "Беркута" та міліція, яку викликала охорона друкарні". Причому, як зазначено, міліція зберігає нейтралітет.

Один із власників друкарні повідомив, що почалося все близько 21:30, коли охоронець зателефонував керівництву друкарні і сказав, що до приміщення увірвалося 10-12 людей.

Виявилося, що там було кілька депутатів від фракцій СДПУ(о) та "Регіони України" з групою людей, а згодом під’їхала податкова міліція.

"Депутати намагалися перевірити видрукувану нами продукцію: їх цікавило, чи немає тут нелегальної передвиборної агітації. Перелік продукції по пачках був зроблений вночі. Зараз усі чекають представників ЦВК, щоб перерахувати все поштучно та надати всю документацію", - сказав власник.

До того ж, о третій годині ночі до друкарні вдерлися кілька людей, яких навіть міліція не змогла вивести з приміщення. "Ми досі не знаємо, хто ці люди, хоча один із них представився міжнародним спостерігачем, а інші два – репортерами каналу, назву якого так і не вдалося з’ясувати", - повідомив керівник друкарні.

7 жовтня депутат фракції 7 жовтня СДПУ(о) Нестор Шуфрич та депутати фракції "Регіони України" Василь Горбаль та Віталій Хомутинник намагалися знайти незаконну агітацію і в приміщенні штабу Віктора Ющенка.

причини свого візиту народні депутати пояснили тим, що вони отримали інформацію про наявність у штабі Ющенка незаконної агітпродукції .

Такою продукцією вони назвали поліетиленові пакети та дощовики з символікою "Так! Ющенко!".

В приміщенні штабу знаходилась продукція, законність якої одразу засвідчила юрист штабу Світлана Кустова, показавши відповідні документи.

Вона зазначила, що "агітпродукція, на яку звернули увагу Шуфрич і Горбаль не є друкованою агітпродукцією і згідно закону на дощовиках не мають вказувати тираж і відповідального за друк".

Razom.org.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду