ПАРЕ отримала велику кількість інформації, яка вказує, що вибори можуть відбутися у спосіб, не сумісний зі статутом Ради Європи"УП"

29 Вересня 2004
876
29 Вересня 2004
17:43

ПАРЕ отримала велику кількість інформації, яка вказує, що вибори можуть відбутися у спосіб, не сумісний зі статутом Ради Європи"УП"

876
ПАРЕ отримала велику кількість інформації, яка вказує, що вибори можуть відбутися у спосіб, не сумісний зі статутом Ради Європи"УП"
Представники ПАРЄ переконалися в Києві, що вибори президента України можуть відбутися із серйозними порушеннями.

До команди спостерігачів входили по одному представнику від кожної політичної фракції ПАРЄ. Представник лібералів Ханне Северінсен розповіла, що зустрілася в Києві з головними претендентами.

"УП" наводить деякі її висновки. "Я маю зізнатися, що шокована тим, як виглядає Ющенкою. ...Ми не можемо певно говорити про спроби отруєння, але очевидно, що він дуже сильно хворів",-сказала Северінсен.

Щодо Януковича, то вона висловила жаль, що в деяких кидають яйця, проте зазначила, що виглядає прем'єр добре.

Про хід виборів Северінсен сказала, що "вони супроводжується великою кількістю чуток, взаємних обвинувачень, і мало дискусії на політичну тематику".

А говорячи про рішення Януковича діяти виключно як прем'єр під час виборів і не йти на дебати через зайнятість, підкреслила, що це "нечесно".

Вона назвала "поганою ідеєю" можливий зрив виборів президента, про що вона чула у Києві. "Ми сподіваємося, що вибори відбудуться і ми приїдемо як спостерігачі і на другий тур, якщо він буде", - додала Северінсен.

Вона сказала, що очікується 20-30 спостерігачів від ПАРЄ, однак їх число може бути збільшено.

Інший учасник групи спостереження Хрістос Пургурідіс підкреслив: "Важливо, щоб влада на виборах не використовувалася на користь одного кандидата".

"В Україні влада дуже потужна, і це зумовлено, бо вона нещодавно стала незалежною. Але державні інститути, армія, міліція мають бути нейтральними", - сказав він.

Interfax
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду