Плюси та мінуси iPhone 14 Pro

Плюси та мінуси iPhone 14 Pro

29 Листопада 2022
3319
29 Листопада 2022
09:00

Плюси та мінуси iPhone 14 Pro

3319
Плюси та мінуси iPhone 14 Pro
Плюси та мінуси iPhone 14 Pro

Щорічну презентацію нових айфонів не обговорює лише лінивий. Як завжди, в мережі впереміш з'являються захоплені відгуки та негативні емоції від тих, чиї очікування новинки не виправдали. Спробуємо домогтися об'єктивності та обговорити конкретні плюси та мінуси на прикладі «середнього брата» з серії 2022 – iPhone 14 Pro.

Чим хороший і поганий iPhone 14 Pro

Почнемо з приємного: «яблучні» інженери прислухалися до прохань користувачів і відмовилися від відверто громіздкого чубчика на верхній частині дисплея. На зміну масивному вирізу прийшов акуратний, тонкий «динамічний острів», як прозвали його творці. Невелика смужка реагує на будь-які повідомлення та команди користувача, підлаштовуючись під загальну картинку на екрані. Вдалий хід оцінила більшість фанатів Apple.

На цьому дизайнери вирішили зупинитися, тому особливо розглядати новинку зовні немає сенсу. Можна відзначити деякі дрібниці на кшталт гармонійного тандему заокруглених країв та фотооб'єктивів, але суттєвих відмінностей від попередників немає. Колірна гама навіть злегка погіршилася — всього чотири кольори, включаючи новий Deep Purple.

 Можливості фотокамери 

Вагомий плюс iPhone 14 Pro – крута камера, що оснащена високочутливим датчиком LiDAR. Об'єктив захоплює вдвічі більше світла, ніж раніше, навіть під час зйомки в напівтемряві. Технічні експерти (разом з топовою лабораторією DxOMark) нахвалюють заміну основного 12-мегапіксельного модуля на варіант з 48 Мп: до якості фотографій неможливо причепитися. Доопрацьовано також надширококутний і телефотооб'єктив — недаремно Айфони вважаються найкращими смартфонами для професійних контентників. Звичайні користувачі відзначають розширені можливості фоторедактору та цікаву зйомку відео у режимі «Кіно».

 Нові рішення в екрані 

Несподівані зміни відбулися у дисплеї iPhone 14 Pro. Знайомий користувачам OLED-екран, що транслює картинку в HDR-якості, вперше в історії Apple отримав функцію AlwaysOn Display. Користувачі можуть побачити вхідне повідомлення або сповіщення з програм, не натискаючи кнопку розблокування. На дисплеї також відображаються основні параметри та віджети (наприклад, годинник та погода). Рішення відмінне, але зовсім не нове: той самий Samsung випускає смартфони з AlwaysOn Display роками. Багато хто жартує над «інноваційністю» оновлення, і недарма.

Візуально дисплей трохи збільшився завдяки звуженню бічних рамок. Картинка радує чіткістю та легко читається навіть за сонячного світла завдяки піковій яскравості, яка досягає 2000 ніт (підтверджено незалежними тестами). Інші параметри не змінилися. 

 Ще декілька моментів 

У список мінусів можна записати місткість акумулятора iPhone 14 Pro, яка досягла лише 3200 мАг. Дивна економія стривожила користувачів, які скаржаться на швидку витрату ресурсу за активної експлуатації гаджета. Виробник пояснює невелику місткість енергоефективністю нового процесора, що споживає мінімум енергії навіть у режимі багатозадачності.

До позитивних моментів, безумовно, належить нова версія фірмового процесора — A16 Bionic, усередині якого заховано одразу шість ядер. Чипсет забезпечує швидкодію смартфона в найскладніших моментах, особливо під час паралельної роботи в кількох ресурсомістких додатках. Графічний процесор підвищує якість картинки, що важливо для геймерів та любителів подивитися фільми на мобільному екрані. Добрих слів заслуговує і нова операційна система, в якій опрацьовано персоналізацію та безпеку особистих даних користувача.

 Підіб'ємо підсумки

iPhone 14 Pro має більше плюсів, ніж мінусів, проте переваги не можна назвати грандіозними. Нові рішення заслуговують на увагу, але більшість користувачів схиляються до думки, що немає сенсу переплачувати чималу суму за новинку, якщо на руках є попередня версія смартфона. Втім, попит на Айфон 14 та Айфон 14 Про є й чималий, бо якість техніки Apple підтверджена роками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду